Elevii claselor gimnaziale și liceale, care sunt în căutarea meseriei de viitor, se pot înscrie la primul maraton educațional din țară „Dual Quest”. Tinerii, cu vârsta de 15-18 ani, vor rezolva sarcini și, pentru fiecare răspuns corect, vor aduna punctaj. Aventura virtuală îi va ajuta să descopere învățământul dual și să-și aleagă o meserie pe plac. Cei mai activi se vor alege cu premii de valoare.
Prin ce este atractiv învățământul dual?
Peste 900 de tineri din Republica Moldova au ales învățământul dual. Aceasta înseamnă că, pe de o parte, ei învață la școala profesională, centrul de excelență sau colegiu, unde obțin cunoștințe. Pe de altă parte, ei fac instruirea la întreprindere, unde învață meseria de la specialiștii companiei. În plus, elevii sunt remunerați lunar cu un salariu de ucenicie.
În prezent, ei își fac studiile la 24 de instituții profesional tehnice din țară și, în paralel, fac instruirea la circa 80 de întreprinderi.
Cum pot participa elevii?
Înregistrarea în joc este gratuită. Timp de 3 săptămâni, participanții se vor înregistra și vor rezolva sarcini, studiind resursele online. Pentru fiecare răspuns corect, elevii vor aduna punctaj și, la sfârșit, 18 cei mai activi vor obține premii. Fiecare participant poate invita prietenii și colegii să participe.
Ce este Dual Quest?
- Un maraton virtual care ajută elevii să învețe despre noile posibilități de studii, să muncească pentru a obține un punctaj maxim și să câștige premii.
- Un joc interactiv în care vor descoperi învățământul profesional tehnic prin sistem dual și avantajele acestuia.
- Un concurs online prin intermediul căruia tinerii vor cunoaște meserii și întreprinderi unde vor putea realiza instruirea.
- O competiție virtuală destinată elevilor claselor gimnaziale și liceale, dornici să devină buni specialiști, cu o meserie interesantă și bine plătită.
Fiecare participant poate deveni astăzi TOP jucător, mâine – un specialist calificat! Toate detaliile despre cum tinerii se pot înscrie în joc pot fi găsite pe www.dual.md.
Dual Quest este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei (GIZ), în cadrul proiectului ,,Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, finanțat de către Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare(SDC) și cu suportul companiei Orange Systems.