Consiliul local de tineri Costești (CLTC), în ajunul sărbătorilor de iarnă, susține o campanie de binefacere pentru copiii din familiile social vulnerabile. Proiectul „Încalță un copil de iarnă” are scopul de a aduna încălțăminte pentru copiii din Edineț.
În acest context, membrii Consiliului au confecționat o ciubotă mare – „Cizma dăruirii”, din material reciclabil, pe care au pus-o lângă bradul din incinta Liceului „Silvian Lucaci”. Astfel, organizatorii îndeamnă elevii să dăruiască o pereche de încălțăminte în stare bună sau nouă.
„Copiii din orfelinate umblă descălțați. De e frig, de plouă, de ninge – ei nu au ce purta în picioare. Acesta a fost motivul care ne-a mobilizat să ne alăturăm proiectului „Încalță un copil de iarnă”, organizat de AO Aripi de viață, din orașul Edineț” – a menționat președinta CLTC, Cătălina Covali.
Această inițiativă a tinerilor are scopul de a dărui căldură acestor copii, nu doar sufletească, dar și fizică.
„Cizma dăruirii va ajuta atât copii de la orfelinate, cât și pe tinerii din Costești. Vrem ca tinerii să devină mai toleranți, mai grijulii și păsători față de ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a zis Tatiana Cenușă, membră a Consiliului.
Dacă organizatorii vor aduna mai mult de zece perechi de încălțăminte, reprezentanții orfelinatelor din Edineț vor veni să ia darurile. În cazul în care vor fi mai puține perechi, membrii CLTC vor merge la copii.
Este pentru prima dată când CLTC desfășoară asemenea activități. Dacă vor avea succes și impact, aceasta va deveni o tradiție pentru membrii Consiliului.
Autori: Ana Șoșu, elevă.
Acest articol este un exercițiu de activism civic și jurnalism cetățenesc, prin care tinerii învață să se exprime cu privire la problemele sau succesele comunității din care fac parte.
Articol realizat în cadrul atelierelor de jurnalism cetățenesc, organizate de Centrul Media pentru Tineri în proiectul „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, prin intermediul Programului de granturi Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova.
Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și sporirea gradului de participare la nivel local” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.