Un grup de elevi din capitală a participat la atelierul de photovoice „Fotografia care spune povestea mea”, organizat de Amici dei Bambini, Moldova, în cadrul proiectului „Facilitarea comunicării interpersonale în domeniul social, cultural şi educaţional între tinerii din Republica Moldova şi Regiunea Cernăuţi (Ucraina), în special cei care părăsesc sistemul de protecție”. În primele două zile de training, tinerii au învățat cele mai importante reguli de realizare a unei fotografii și au simulat realizarea unei expoziții de imagini prin care își prezintă orașul.
Teren de joc pentru copii, în inima Moldovei, cu amprentele timpului pe el.
Grija autorităților publice locale față de nevoile cetățenilor. Ne plimbam în parcul Alunelu, din sectorul Buiucani.
Ziua a fost frumoasă, pană în momentul în care am avut nevoie de veceul din parc.
Reparația a devenit un hobby pentru moldoveni.
Pereții subteranelor sunt colorați. În interior e încă beznă.
Scara spre stele a fost lăsată în paragină. Vechiul observator se stinge,
iar tinerii moldoveni au plecat să strălucească peste hotare.
Copilăria e cea mai fericită perioadă a vieții. În fiecare dintre noi trăiește un copil creativ.
PhotoVoice este instrumentul și metoda prin care un om își poate exprima opinia sau poate spune o poveste. Fotografia și textul scurt, scris conform tehnicii de strorytelling, transformă materialul de photovoice într-un produs interesant, ușor de consumat, emoționant.
Autori ale textelor și fotografiilor: Cristian, Beatrice, Valeria, Alina, Valeria, Natalia, Vasile, Ana, Gabriela – tineri din cadrul Centrului de Resurse și Ajutor pentru Copii, Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” și Liceului Teoretic „Spiru Haret”.
Trainingul „Fotografia care spune povestea mea” (photovoice) a fost livrat de formatorii de la AO „Centrul Media pentru Tineri”.