Eveniment inedit la Liceul Teoretic „Mălăiești”, comuna Bălăbănești, raionul Criuleni. Administrația instituției a organizat „Istoria, reflectată în aplicații digitale”, iar cu această ocazie a a avut loc concursul lucrărilor digitale. În cadrul acestuia, elevii și-au demonstrat cunoștințele atât în istorie, cât și în tehnologii.
„Ideea de a organiza un asemenea eveniment a venit din partea profesoarei de istorie care activează în cadrul liceului nostru. Am salutat ideea, deoarece consider că este una inovativă și care poate aduce rezultate”, a declarat directoarea Liceului Teoretic „Mălăiești”, Mariana Cotoman.
„Scopul concursului a fost de a promova modalități noi și moderne de prezentare a materialului didactic în rândul tinerilor și a profesorilor, pentru a le trezi interesul de a studia istoria cu ajutorul materialelor digitale”, a declarat profesoara de istorie, Antocică Rodica.
Astfel, participanții la concurs au încercat să vină cu cele mai inovative lucrări, care au fost făcute cu ajutorul la diverse aplicații, cum ar fi: Biteable, Learning App, POW Tour.
Ina Galovei a participat la concurs cu lucrarea „Unirea Principatelor Române din 1859-1866”, pe care a realizat-o cu ajutorul aplicației Prezi.
„Mereu am fost pasionată de tehnologii și istorie. De aceea, am decis să particip la acest concurs pentru a-mi testa capacitățile și pentru a putea descoperi alte modalități de practicare a mediului virtual. Am realizat lucrarea mea cu ajutorul unei aplicații, care mi-a permis să includ și video, și fotografii, și text”, a menționat Ina.
La concurs au participat 46 de elevi, iar trei cele mai inovative lucrări au fost premiate, simbolic, cu câte o diplomă de merit și o insignă.
Autori: Alina Serediuc, Grigore Darii, Ina Golovei, Livia Cotoman, Ilie Malai, elevi ai Liceului Teoretic „Mălăiești”, comuna Bălăbănești raionul Criuleni.
Sursa foto: Facebook.com/Liceul Teoretic „Mălăiești”
Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.