Ce poți să faci cu 100 de lei în ziua de astăzi? Deseori, îi auzim pe părinții noștri lamentându-se astfel. Cu ocazia „Zilei Îndrăgostiților”, noi, un grup de elevi din orașul Strășeni, am hotărât să aflăm cât valorează 100 de lei și ce poți cumpăra persoanei iubite de acești bani.
Paradoxal, 100 de lei reprezintă 13.5 % din bugetul pentru dejunul unui oficial venit în ospeție în Moldova și 100 % din bugetul nostru de „Ziua Îndrăgostiților”.
Cel mai comun cadou pe care îl poți oferi persoanei dragi sunt florile. În procesul de căutare a unui cadou, am avut mai multe opțiuni. Am găsit prețuri între 15 și 35 de lei.
Și flori în ghiveci, până la 70 de lei.
Din suma rămasă, putem opta pentru:
Suvenire, prețul cărora variază între 30 și 40 de lei.
Jucării de pluș, care sunt la mare căutare în această perioadă. Prețul lor este între 35 și 65 de lei.
Un set de căni pentru tinerii îndrăgostiți, care costă 60 de lei.
Rame pentru fotografii, care de asemenea sunt la mare căutare. Prețul lor este de 40 de lei.
Un set pentru îngrijirea corpului pentru bărbați – un cadou bun și la preț accesibil, de 70 de lei.
Pentru a-ți putea exprima sentimentele într-un mod frumos și original față de partener, poți procura felicitările handmade, care costă între 15 și 30 de lei.
Se spune că dacă vrei să ajungi la inima unei persoane, trebuie mai întâi să treci prin stomac. Cel mai bun cadou cu care nu poți da greș sunt dulciurile, care variază între 20 și 60 de lei.
Iar pentru a crea o atmosferă mai plăcută și mai romantică pentru o seară în doi, vă recomandăm o gamă largă de lumânări la un preț între 10 și 20 de lei.
Astfel, chiar și cu 100 de lei în buzunar, puteți organiza o seară romantică alături de persoana iubită de „Ziua Îndrăgostiților”.
Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.
La realizarea materialului au lucrat Nicoleta Plugaru, Valentin Croitor, Nadia Ciobanu, Nicoleta Țurcan, Mădălina Croitoru, elevi ai Liceului Teoretic „Ion Vatamanu” din or. Strășeni.