Media Camp a adus împreună 30 de tineri și tinere din diferite localități din Republica Moldova. Timp de 4 zile, participanții au aflat cum funcționează media, cum apar știrile false și ce efecte periculoase generează dezinformarea și cum să creeze videouri atractive pentru rețelele de socializare.
Printre workshopurile desfășurate în cadrul Media Camp, participanții au avut parte de sesiuni interactive despre „puterea imaginii”, unde au învățat cum să utilizeze fotografia și videografia pentru a transmite mesaje puternice și relevante. De asemenea, au învățat tehnici de filmare și editare pentru a crea conținut vizual cu subtext.
Maxim Borș, participant la Media Camp 2023: „Experiența mea este de neuitat. Am cunoscut o grămadă de persoane noi. Am aflat multă informație și am învățat cum să aplic această informație pentru a crea conținut mai bun”.
O altă temă importantă abordată în cadrul acestui eveniment a fost storytelling-ul și scrierea de scenarii. Participanții au învățat cum să creeze povești cu impact, care să atragă atenția publicului.
Iar cireașa de pe tort a fost cele două sesiuni ce aveau drept scop să stârnească interesul tinerilor asupra subiectelor precum libertatea de exprimare și dezinformarea. Tinerii au putut discuta deschis cu jurnalista Marcela Zămosteanu de la Rise Moldova. Și despre trolli au vorbit cu colegul nostru de la CMT, Alexandru Ghețan.
Adela Munteanu, participantă Media Camp 2023: „Am învățat să fac diferența dintre hateri și trolli. Nu doar eu, ci și toți colegii mei au rămas captivați.”
Descoperă cum a fost la Media Camp anul acesta.
În timpul Media Campului au fost filmate peste 40 de materiale video, postate pe rețele sub hashtagul #MediaCamp2023.
Media Camp este școala de vară de educație media, organizată de Centrul Media pentru Tineri, în cadrul Proiectului „Media for youth expression and digital literacy” – cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Internews Moldova.