Peste 15 tineri din raionul Călărași au participat la un Atelier de Comunicare organizat de Centrul Media pentru Tineri. În cadrul Atelierului, toți participanții – cu nevoi speciale sau fără, au susținut discursuri și au…




Peste 15 tineri din raionul Călărași au participat la un Atelier de Comunicare organizat de Centrul Media pentru Tineri. În cadrul Atelierului, toți participanții – cu nevoi speciale sau fără, au susținut discursuri și au învățat despre modalitățile de comunicare.
Atelierul organizat la Centrul Dorința din Călărași a avut scopul de a dezvolta abilitățile de comunicare a participanților. Tinerii au susținut discursuri de câteva minute în care au avut posibilitatea să povestească despre viața lor: „Mă numesc Elena și îmi place să cânt. Așa le fac oamenilor o bucurie cu vocea mea. Eu știu că unii oameni ne privesc și râd de noi… Mi s-a întâmplat să fiu numită în diferite feluri, dar eu i-am iertat că nu știu cum e să ai o dizabilitate”.
Tinerii participanți au discutat și despre importanța comunicării. Și pentru că un dialog eficient cu mass media susține comunicarea dintr-o societate, tinerii și-au expus părerea: „Când jurnaliștii scriu despre copiii și tinerii cu dizabilități ar trebui să-i cunoască mai bine, să-i înțeleagă. Să vină în centrele unde ne aflăm noi și să vadă cum suntem ca toți ceilalți, cum avem pasiuni și dorințe”, a spus Adriana – tânără cu probleme locomotorii.
Autoreprezentarea prin comunicare a fost un alt subiect de interes: „Eu cred că este important să ne reprezentăm noi singuri, să vorbim pentru noi, să ne spunem părerea. De asta am și participat la emisiuni diferite, am discutat cu jurnaliști. Așa comunicăm lumii despre noi”, a spus Lenuța, care e pasionată de scris și ar vrea să devină și ea jurnalistă.
Atelierul a durat două zile și a fost organizat cu susținerea Reprezentanței SOIR în Moldova.