V-ați întrebat vreodată ce arii protejate are Republica Moldova? Care este situația acestora? Ediția a patra a Media Tur scoate în discuții dificultățile din sistemul de gestionare a ariilor naturale și atinge o problemă majoră din Republica Moldova.
Pentru mine a fost greu să văd locurile care le ţineam minte verzi. Monumente naturale, care în copilărie păreau aşa de frumoase, tainice şi magice, acum erau extenuate de extragerea de piatră sau arate, transformându-se în grădini.
Te invit să vezi singur în ce stare se află.
Cheile Butești – un monument al naturii de tip geologic sau paleontologic în raionul Glodeni, Republica Moldova.
Carieră de piatră în lanțul de recifi coralieri de la Butești, unici înEuropa.
Suta de Movile: Movila Voinicului – câmpii arate, livezi.
Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” – arie protejată din Republica Moldova fondată în anul 1993.
Mulţi oameni nu ştiu de monumentele naturale şi mulţi poate nici nu o să le observe și nu sunt sigur că vor ajunge la următoarea generație și poate, ne vom opri, dar e posibil să fie târziu.
Autor: Cristian Păsat
Acest material a fost realizat în cadrul activității „Media Tur”, organizată în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.