INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Ion Bargan, a adus prima librărie-online în Republica Moldova
Publicat de Cristina Evtodii la Sâmbătă, 28 ianuarie 2012
Prima zi a anului 2012 a adus, în lumea internaută a Republicii Moldova, o librărie-online.

O legătură directă cu lansarea Bestseller.md o are Ion Bargan- blogger trecut prin timp, activist politic, masterant la facultatea de “Drept” din România şi un devorator al lecturii de calitate. Cartea mereu a avut rolul de a descoase omul, indiferent din ce categorie face parte. Lumea citeşte, iar librăriile sunt solicitate tot mai des. Din acest motiv, Ion, şi-a propus să lanseze un site, care să permită cititorilor să-şi achiziţioneze cele mai vîndute cărţi, direct la domiciliu.

 


 În orice realizare, pornirea aduce cele mai mari bătăi de cap. Ce dificultăţi ai întîlnit în cale şi cîte persoane muncesc în spatele librăriei-online?


 Pentru început, suntem 3 persoane în realizarea acestui proiect. Echipa noastră este formată din administrator, programist şi contabil. 
 Librăria, lansată de noi, presupune a fi o vitrină în crearea căreia s-a depus multă muncă.
 Din cauză că Poșta Moldovei nu avea o astfel de experienţă,  a fost mai greu de a dispune de serviciile de livrare și ramburs.
 
Care este poziţia editurilor? Ele sunt deschise pentru colaborări sau să presteze informaţii?
 
 O muncă asiduă a presupus şi stabilirea unor relaţii cu editurile, deoarece foarte puţini editori au fost receptivi la propunerea noastră.
 Actualmente, editurile nu doresc să prezinte o informaţie privind numărul de vînzări a fiecărui titlu, însă se poate de aflat informaţia după reeditare. Dacă s-a lansat a doua ediţie, iar prima a fost de 3000 de exemplare, atunci, de regula, acele cărţi s-au vândut intens.

 

Care e geneza acestui site? Iniţiativa a izvorît din partea ta?

 Într-adevăr, iniţiativa îmi aparţine, însă m-am consultat cu părinţii, prietenii, colegii şi pot spune că am ajuns aici datorită lor, deoarece am avut încurajare. Mi-au oferit un fel de putere de a merge înainte.

 Ce categorii de cărţi găzduieşte librăria şi care din ele e cea mai solicitată?

  Produsele librăriei sunt amplasate pe categoriile de bază: Cărți, Manuale, Cărți pentru Copii și Audiocărți.
 În special, este solicitată  literatura de dezvoltare personală.

 

Vor fi realizate doar bestseller-uri sau vă angajaţi să le şi produceţi?

  Bineînțeles nu vor fi doar bestseller-uri, dar ne dorim să avem pe site majoritatea celor mai vîndute cărţi internaționale.

 Vor fi disponibile şi cărţi scrise de autori tineri sau autori necunoscuţi. O dorinţă aparte este faptul ca să putem  crea bestseller-uri naţionale, ceea ce ar însemna cumulat în librării tradiţionale şi online- peste 10 mii de exemplare.
 

 
Care este scopul important pe care doriţi să îl obţineţi?


 Misiunea noastră este de a crește numărul de cărți cumpărate și citite în Republica Moldova până la nivelul mediei europene, precum și încurajarea și promovarea tinerilor scriitori moldoveni şi, desigur, crearea de bestseller-uri naţionale.
 Dorim să închegăm o comunitate puternică a cititorilor, care să poată cere la un moment dat unei edituri să reediteze sau să realizeze continuarea unei cărți sau să solicite traduceri etc

 

Ce v-aţi planificat să realizaţi în viitorul apropiat?

 Mai întâi de toate, ne dorim implementarea plății prin card şi posibilitatea cititorului de a vizualiza primele 40-50 pagini ale cărţilor, în mod online.
 Vom avea posibilitatea de împrumut al cărților şi, tot pentru comoditatea clienţilor noştri, va fi creat un chat.

 

 Ce zici, dacă fiecare carte va dispune de o recenzie realizată de un blogger autohton?

 Este o idee foarte bună! Deja sunt publicate câteva recomandări ale unor bloggeri. Ne gîndim să dezvoltăm şi această latură pentru viitor.


 
Cu ce site internaţional poate fi comparat Bestseller.md?

 Ar putea fi comparat cu un portal de tipul shelfari.com, dar asta va ţine, în mare parte, de viitor.

 


 Ce a contribuit la credinţa în succesul vostru?

 Credem în succesul librăriei- online, deoarece tânăra generație este interesată de lectură. Port discuții zilnice cu tineri, care doresc să citească despre ce îi interesează, atât în limba română, cât și în alte limbi. Noi vom depune toate eforturile pentru a le oferi cărțile dorite. Pentru asta, suntem deschiși la opinii şi sugestii.
 
 

Ce îţi doreşti ca administrator ?

 Îmi doresc să demonstrez, la un moment dat, că e posibil!

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready