INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
£946.81 și o seară cu Cătălin Josan la Londra pentru copiii cu nevoi speciale din Moldova
Publicat de Tineri.md la Luni, 22 august 2011
Cu gîndul la cei mai puțin fericiți, o mînă de moldoveni din Marea Britanie s-au adunat ca să adune bani și gînduri bune pentru construirea Centrului de Reabilitare a Copiilor cu Dizabilități Hippocrates din Chișinău. Evenimentul a avut loc sîmbată, 13 august 2011, în localul The Malt House din Londra.

Acțiunea face parte dintr-o campanie mai largă de colectare de fonduri implementată de către organizația non-guvernamentală ChildAid cunoscută la noi în țară pentru suportul activ al copiilor cu dizabilități și în special al Centrului Hippocrates.

Campania a fost inițiată ca răspuns la cazul rușinos în care un grup de chișinăuieni au protestat împotriva construcției edificiului sus-menționat, declarînd sus și tare că vor fi “deranjați” de prezența copiilor cu dizabilități în cartierul lor și că nu vor accepta prezența acestora în preajma copiilor sănătoși.

Organizația Child Aid împreună cu reprezentanții companiei Endava au mobilizat prin intermediul site-urile sociale mai mulți moldoveni, români și britanici care au început să facă donații on-line. Pentru evenimentul de lansare compania Endava l-a invitat pe cîntărețul Cătălin Josan care a creat o atmosferă caldă și i-a făcut pe cei 40 de participanți la eveniment să se simtă ca acasă, chiar fiind atît de departe de ea.

”Sîntem o companie social responsabilă și susținem cauzele de caritate în comunitățile în care activăm (Moldova, Romania si SUA, oficiul central fiind la Londra). Am reușit în această seară cu Cătălin să-i facem pe oameni să se simtă ca acasă... am plîns, am rîs, o horă tradițională am încins  dar nici pentru o clipă nu am uitat pentru ce ne-am adunat”, a declarat Lori Coretchi, organizatoarea seratei, angajată Endava UK.

În cadrul evenimentului a fost organizată și o licitație pentru care Cătălin a donat 10 discuri cu autograf. Fondurile colectate vor ajunge în Moldova.

“Mă bucur să ajut ori de cîte ori am ocazia. Este important să nu uităm de unde venim și să facem tot ce putem pentru cei pe care i-am lăsat acasă. Cred că este o cauză minunată și sper să vedem acest proiect dus la bun final”, afirmă Cătălin Josan

 “Am reușit sa adunăm £946.81 în cadrul acestui eveniment! Diferența pe care acești bani o vor face pentru copiii pe care încercăm să-i ajutăm e imensă și am certitudinea că prin mărinimia oamenilor de bună credință intîlniți la eveniment, rezultatul pe termen lung va fi incredibil. Țin să mulțumesc din suflet tuturor”, a menționat Martin Wilcox.

“Mă bucur că am participat la acest eveniment. Este important că oamenii au reacționat și au donat bani pentru acești copii care au atît de mare nevoie de ajutor. Chiar dacă unii n-au reușit să ajungă la eveniment, au contribuit online”, a comentat Oxana Miron, printre cei prezenți.

Următorul eveniment din cadrul acestei campanii este planificat pentru luna octombrie.

Organizatorii se grăbesc astfel să deschidă ușile Centrului Hippocrates pentru cei care așteaptă, așteaptă să intre într-o lume puțin mai tolerantă și mai receptivă față de necesitățile și dorințele lor.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Forumul Tinerilor din regiunea Nord a țării. Tabăra ”Plus Armonie” din orașul Ungheni. Natura statică
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready