ВОЙТИ
Пользователь
Пароль

Забыли пароль?
Регистрация
Истории успеха
Nadejda Plăcintă din Cimişlia, tânăra care vrea să cuprindă necuprinsul
Добавил Tineri.md В Понедельник, 18 Июль 2011
Nadejda Plăcintă este din Cimişlia şi e una dintre tinerele cu care Moldova poate să se mândrească. Numele poate fi găsit în lista studenţilor etnici români cu merite deosebite din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Macedonia şi Albania, care studiază în centrele universitare din România.

Nadejda Plăcintă este una dintre tinerele cu care Moldova poate să se mândrească. Numele poate fi găsit în lista studenţilor etnici români cu merite deosebite din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Macedonia şi Albania, care studiază în centrele universitare din România. Selecţia a fost făcută de Comisia pentru românii de pretutindeni din cadrul Senatului României, în parteneriat cu Departamentul pentru românii de pretutindeni. Festivitatea de premiere a avut loc pe 17 iunie 2011, scrie Gazeta de Sud.

 Nadejda Plăcintă este originară din Cimişlia. Tânăra îşi aminteşte cu nostalgie de anii de liceu, de colegii de clasă, de profesori. Cu deosebită dragoste vorbeşte despre diriginta sa, Iulia Prisăcaru, profesoară de franceză. „Diriginta noastră este un om extraordinar. A ştiut cum să ne implanteze, cu mare iscusinţă, dragostea de carte. În plus, s-a străduit să ne încurajeze, să ne stimuleze. În băncile liceului, a pornit dragostea pentru studierea limbilor străine”, îşi aminteşte Nadejda, care a absolvit, mai apoi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, facultatea de limbi străine.

„Mai târziu însă, mi-am dat seama că trebuie să studiez ceva mai aproape de realitate. Să faci literatură şi limbi străine e minunat, dar aveam nevoie şi de altceva. E extraordinar să citeşti marii autori în original. Dar asta e mai mult pentru suflet. Vedeam ce se întâmplă în Moldova şi am dorit să înţeleg procesul politic, cum funcţionează lucrurile mai întâi în teorie, ca pe urmă să le pot transpune în practică”, explică Nadejda decizia sa de a studia şi la a doua facultate, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Nadeja şi-a susţinut la 1 iulie 2011 disertaţia cu calificativul „excelent”. Timp de trei luni, a făcut practica la Institutul Diplomaţiei Culturale din Berlin. În Germania, l-a asistat pe Lazăr Comănescu, ambasadorul României la Berlin, şi pe Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României. „Acolo am avut o experienţă frumoasă, fiindcă nu a existat o barieră între oficiali şi mine”, susţine Nadejda Plăcintă.

sursa: gazetadesud.md

Комментарий

Чтобы подписать комментарий Вам необходимо войти на сайт!
Пользователь

Пароль


Другие статьи
Добавил Iuliana Mămăligă В Среда, 10 Декабрь 2014, 0 Комментарии
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Добавил Vasile Maxim В Понедельник, 23 Июнь 2014, 0 Комментарии
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Добавил IrinaG В Вторник, 15 Апреля 2014, 0 Комментарии
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Добавил IrinaG В Вторник, 15 Апреля 2014, 0 Комментарии
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Добавил Iuliana Mămăligă В Воскресенье, 12 Январь 2014, 0 Комментарии
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Добавил Iuliana Mămăligă В Суббота, 11 Январь 2014, 0 Комментарии
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Добавил Mihaela Josan В Воскресенье, 29 Сентябрь 2013, 0 Комментарии
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Добавил Dogotari Tudor В Пятница, 13 Сентябрь 2013, 0 Комментарии
afacere cu ovine
Добавил Iuliana Mămăligă В Среда, 14 Август 2013, 0 Комментарии
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Добавил Iuliana Mămăligă В Вторник, 13 Август 2013, 0 Комментарии
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Статьи 1 - 10 из 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


ИЗОБРАЖЕНИЯ из ФОТО ГАЛЕРИИ...
Forumul Tinerilor din regiunea Nord a țării. Autograf scris cu pix biodegradabil Forumul Tinerilor din regiunea Centru
Вверх

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready