INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Legislatie

Legislaţia cu privire la tineret

Legislaţia privind tineretul constituie totalitatea normelor care permit implicarea tinerilor şi a sectorul asociativ de tineret în procesul de luare a deciziilor şi care creează un cadru legislativ favorabil lucrului eficient al autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice abilitate în domeniul politicii de tineret.

Legea cu privire la tineret

În februarie 1999, a fost aprobată Legea nr. 279-XIV cu privire la tineret – document distinctiv în stabilirea unei politicii de tineret în Republica Moldova. Protagoniştii acestei Legi sunt cetăţenii ţării cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, cetăţeni străini şi apatrizi de vârsta respectivă, domiciliaţi în Republica Moldova, familiile tinere, organizaţiile şi mişcările de tineret. Legea reglementează crearea de condiţii sociale, economice şi organizatorice pentru dezvoltarea tinerei generaţii în interesul persoanei şi al societăţii, stabileşte direcţiile prioritare de promovare pentru politica de tineret.

Legea cu privire la tineret formulează condiţiile de bază cu un conţinut economic şi social care contribuie la dezvoltarea şi afirmarea tinerilor. Printre acestea se numără: plasarea în câmpul muncii, protecţia socială a tinerei generaţii, dreptul la studii şi la ocrotirea sănătăţii, dezvoltarea fizică etc.

De asemenea, Legea identifică, în articolele 13-16, instituţiile de lucru cu tineretul, pentru promovarea unei politici de tineret – serviciile sociale, centrele de tineret etc. În acelaşi timp, au fost stabilite drepturile şi obligaţiile autorităţilor publice, responsabile pentru activitatea de tineret.

Legea cu privire la tineret

Legea cu privire la tineret (ru)

Strategia pentru Tineret

Strategia formulează următoarele priorităţi pentru sectorul de tineret:

A. Accesul tinerilor la servicii şi informaţii.
B. Participarea tinerilor la dezvoltarea societăţii şi pentru o cetăţenie activă.
C. Oportunităţi de angajare pentru tineri.
D. Consolidarea capacităţii umane şi instituţionale a sectorului de tineret şi a gradul de cunoaştere a tinerilor.
Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready