INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă





Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Alexandru Crivitchi - Blog
10 articole adăugate
Publicat de Alexandru Crivitchi la Sâmbătă, 13 decembrie 2014 în domeniul Lifestyle, 0 comentarii
Cei doar 4 de ani de jurnalistică l-ar îndepărtat de familie, însă Alexandru Crivițchi, ”cel mai tânăr jurnalist din Raionul Dubăsari”, aşa cum se autocaracterizează, îşi doreşte să fie la rând cu lumea ce-l înconjoară. În tonul său calm se ascunde dezamăgirea faţă de presa locală căreia îi lipseşte ”profesionalismul”. Cu o personalitate ma-i puțin puternică , dar cu o viziune realistă, jurnalistului îi este tot mai străină lumea modernă, o lume a presei.
Publicat de Alexandru Crivitchi la Vineri, 12 decembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Suntem un popor, poporul moldovenesc. Un neam cu propriile principii, tradiţii şi obiceiuri. Vorbim aceeaşi limbă, avem aceeaşi istorie, petrecem aceleaşi sărbători, onorăm acelaşi drapel, dar totuşi sântem două maluri diferite.
Publicat de Alexandru Crivitchi la Luni, 26 noiembrie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Având sîmbătă timp liber și fiind în Cocieri, am mers la Motelul "Жемчужина", situat pe malul rîului Nistru. Câteva săptămâni în urmă când eram în căutare de localuri bune unde aș putea să mă distrez din plin, Felicia Isaicul mi-a sugerat Karaoke - barul "Жемчужина".
Publicat de Alexandru Crivitchi la Vineri, 21 septembrie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Tinerii sunt cei care au un rol proeminent în țara noastră.Tinerii sunt tot ce avem mai bun, dar din păcate tinerii de azi sunt influenţaţi de diverse probleme sociale și economice. Tinerii sunt o categorie socială ignorată permanent de autoritățile statului. Țara poate avea un viitor, doar în cazul cînd va avea un lider competent, care ar putea să atragă atenția tinerilor, spre exemplu: să fie create noi locuri de muncă, salarii corespunzătoare, locuri de odihnă, studii gratuite, locuri în cămine, organizarea eficientă a timpului liber etc.Orice problemă trebuie cercetată și soluționată imediat cum a apărut .
Publicat de Alexandru Crivitchi la Vineri, 21 septembrie 2012 în domeniul Lifestyle, 0 comentarii
Dacă eşti naturală, ai încredere în tine şi nu ţi-e frică de aparatul de fotografiat, ai şansa să apari la rubrica „Fata anului” de pe www.tv-cocieri.do.am. Tot ce trebuie să faci este să ne convingi că te vei descurca de minune, iar noi vom programa o şedinţă foto profesională, în cadrul căreia tu vei fi în centrul atenţiei.
Publicat de Alexandru Crivitchi la Luni, 28 mai 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Pe 18 – 20 mai curent Centrul de odihnă pentru copii şi tineret Prietenia (s. Coşniţa) a găzdut Şcoala tînărului conducător la cea de-a X ediţie. Sesiunea din această primăvară este organizată în scopul sporirii măsurilor de încredere între tinerii de pe ambele maluri al Nistrului, avînd genericul „Două maluri de Nistru – acelaşi destin”. La acest eveniment au participat participat 130 tineri cu vîrsta cuprinsă între 16 – 30 ani atît din localităţile a intregii Republicii Moldova si anume din raionul Dubăsari din UTA Găgăuzia şi Regiunea Transnistreană(Bender ,Ribnita ,Tiraspol) .
Publicat de Alexandru Crivitchi la Luni, 30 aprilie 2012 în domeniul Lifestyle, 0 comentarii
De multe ori tinerii când aud cuvântul voluntar se pun pe gânduri pe motiv că nu știu ce este asta voluntar. Am decis să explic asta celor care mai puțin cunosc despre voluntariat printr-o simplă difiniție. "Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea." (definitia din Legea Voluntariatului 2006)
Publicat de Alexandru Crivitchi la Luni, 30 aprilie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Aerul curat şi proaspăt, răcoarea de dimineaţă şi adierea de seară de pe Nistru, lasă cele mai plăcute senzaţii. Cîteva ore petrecute într-o astfel de ambianţă, care combină armonios odihna cu sănătatea, umple lumea cu voiciune şi energie. Nu în ultimul rînd restabileşte sentimentul de confort interior şi abilitatea evaluării integre a situaţiei în lumea înconjurătoare, care este în continuă mişcare.
Publicat de Alexandru Crivitchi la Sâmbătă, 14 aprilie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Căutând informaţii despre cum se scrie corect Paşti sau Paşte, mi-am adus aminte că s-ar putea să nu mai am timp să scriu un articol în care să urez sărbători fericite de Paşti tuturor celor care mai intră din când în când pe www.Tineri.md Nu mă voi întinde cu urările pentru că este suficient să cauţi hashtagul #FieCa pe net şi vei găsi suficiente urări pe care te rog să le interpretezi ca fiind din partea mea. Mă refer la urările sincere de bine, nu la diverse cârcoteli despre urările de tipul "Fie ca …”.
Publicat de Alexandru Crivitchi la Luni, 09 aprilie 2012 în domeniul Lifestyle, 2 comentarii
În Republica Moldova sunt mai multe voci care trâmbiţează sus şi tare că aici se vorbeşte limba moldovenească, care ar fi diferită de limba română vorbită în actualele graniţe ale României. Ba mai mult, aceşti editează şi reeditează dicţionare prin care doresc să demonstreze ştiinţific acest fapt.

Articole 1 - 10 din 10



Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready