INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Anna Casian - Musteață - Blog
12 articole adăugate
Publicat de Anna Casian - Musteață la Luni, 15 octombrie 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
În perioada 5 – 14 octombrie, în incinta Centrului Comercial „Shopping MallDova”, Laboratorul de Creaţie „Carousel”, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Filocalia”, au organizat un WorkShop Art - un atelier de creaţie, unde au întrebuinţat utilaje de cusut şi călcat, dispozitive pentru handmade, instrumente, aţe, bucăţi de stofă şi alte materiale diverse, pentru crearea diferitor obiecte.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Joi, 04 octombrie 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Pictoriţa Galina Vieru s-a născut în satul Puțintei, raionul Orhei, la 23 mai 1983. În perioada 2000-2005 şi-a făcut studiile la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea Arte Plastice și Design, după care a urmat studii de masterat la specialitatea Arte Plastice. A activat în calitate de cadru didactic la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Chișinău, obiectul Educația Plastică, și la Școala profesională „Univers Moldova”, specialitatea Design. De 5 ani, Galina Vieru este lector la Universitatea „Perspectiva INT”, Catedra Design Vestimentar.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Sâmbătă, 18 august 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Meșterița Inga Zaiaț a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității de Stat din Moldova, după care a activat în calitate de PR Manager la Institutul de Reforme Penale. Cu toate acestea, a înțeles că regimul strict la care era supusă nu e pentru ea, deși chiar și la serviciu avea destul de mult timp liber pentru a crea. A decis că trebuie să renunțe la munca pe care o făcea și să se dedice în totalitate creației. “Am pornit cu bijuterii, apoi genți, accesorii pentru mireasă, și m-am lăsat dusă de val. Acum mă apuc de orice proiect care îmi este interesant și care, cu cît e mai neordinar, cu atît e mai atrăgător pentru mine”, susține Inga. Mai multe despre ea, aflați din interviul ce urmează.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Sâmbătă, 11 august 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Pe data de 7 și 8 august, în incinta Bibliotecii de Arte “Tudor Arghezi” a avut loc atelierul de creație "Lut polimeric - modelarea, coacerea, șlefuirea, poleirea și finisarea cu lac" susținut de meșterița Irina Romanova.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Vineri, 10 august 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Recent, tînărul poet Victor Rusu, originar din satul Călmățui, raionul Hîncești, și-a editat prima plachetă de versuri ”Gură de univers”.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Miercuri, 08 august 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Pe data de 7 august la Biblioteca de Arte “Tudor Arghezi” a avut loc prezentarea cărții “Arta secolului XX”.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Marţi, 07 august 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Pe data de 6 august în incinta Bibliotecii de Arte “Tudor Arghezi” a avut loc atelierul de creație "Lut polimeric - modelarea, coacerea, șlefuirea, poleirea și finisarea cu lac". Atelierul a fost susținut de meșterița Liudmila Apostol.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Sâmbătă, 04 august 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Designerul moldovean Natali Rusu a participat la concursul internațional organizat de site-ul talenthouse.com, care este în căutarea tinerelor talente. Timp de o săptămînă utilizatorii internetului au avut posibilitatea să o voteze, iar acum, conform numărului de voturi, Natali ocupă prima poziție.
Publicat de Anna Casian - Musteață la Luni, 30 iulie 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Lilian Friptuleac – masterand la Facultatea de Jurnalism, are o pasiune frumoasă care, spune el, îi dă aripi – muzica. E un tînăr interpret care abia se lansează pe piața de la noi și care recent a lansat melodiile „Aș vrea să-mi spui” și „Vino cu mine” . Foarte puțini știu că Lilian cîntă nu doar cu vocea, dar de la o vîrstă fragedă a îndrăgit și instrumentele aerofone. Să-l cunoaștem împreună...
Publicat de Anna Casian - Musteață la Vineri, 27 iulie 2012 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Ludmila Apostol este o tînără mămică de 23 de ani care, într-un timp record, a reușit să se facă cunoscută pe piața din Republica Moldova datorită obiectelor hand-made confecționate de ea. Și-a făcut studiile la Colegiul Pedagogic, apoi a urmat Universitatea Tehnică și Universitatea Poedagogică „Ion Creangă”, Facultatea Marcheting și Logistică și Filologie. De aproape doi ani și-a descoperit pasiunea pentru hand-made și acum, spune ea, nu se mai poate lăsa de meșterit. Deși nu îi aduc mare profit financiar, obiectele hand-made îi sunt și ele o sursă de existență.

Articole 1 - 10 din 12Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready