INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Grosu Mihai - Blog
23 articole adăugate
Publicat de Grosu Mihai la Duminică, 14 octombrie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Adolescentul este capabil să gândească despre lume în felul său şi începe să pună la îndoială toate ideile şi valorile ce i-au fost transmise până atunci, pentru a-şi forma poziţia proprie. El este aproape un adult şi trebuie să-i daţi treptat "uneltele" necesare pentru a se confrunta cu diferite situaţii din viaţă.
Publicat de Grosu Mihai la Sâmbătă, 06 octombrie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Adolescentul este capabil să gândească despre lume în felul său și începe să pună la îndoială toate ideile și valorile ce i-au fost transmise până atunci, pentru a-și forma poziţia proprie. El este aproape un adult și trebuie să-i daţi treptat „uneltele” necesare pentru a se confrunta cu diferite situaţii din viaţă.
Publicat de Grosu Mihai la Sâmbătă, 22 septembrie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Maturizarea copilului aduce cu sine multe schimbări. Cele mai evidente sunt, poate, cele ce țin de aspectul lor fizic. Dar, după cum am văzut în articolul precedent, schimbările au loc nu numai în înfățișare, ci și în viața lor interioară și în relațiile cu cei din jur. Toate aceste transformări îl fac mult mai sensibil și s-ar putea ca la un moment să nu mai știți cum să reacționați sau cum să-i vorbiți.
Publicat de Grosu Mihai la Joi, 13 septembrie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Începând cu 10-11 ani, copiii cresc tot mai intens în înălțime și greutate. Se schimbă nu numai înfățișarea, ci și viața lor interioară și relațiile cu cei din jur. În cazul multor copii, creșterea corpului are loc brusc și în izbucniri. Din această cauză ei pot avea stări de oboseală, somnolență, neliniște, disconfort, dureri de cap, schimbări de dispoziție.
Publicat de Grosu Mihai la Joi, 23 august 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
În ţara noastră, educaţia în şcoală a copilului până în clasa a 9-a este obligatorie şi gratuită. În cadrul şcolii, dezvoltarea personalităţii, talentelor şi abilităţilor, pregătirea pentru o viaţă independentă şi responsabilă de adult este un drept al copilului.
Publicat de Grosu Mihai la Luni, 13 august 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
În primii ani de şcoală, copilul devine tot mai îndemânatic, ştie să scrie, să citească, să calculeze şi află multe alte lucruri. El îşi controlează bine corpul, ceea ce îl poate determina să practice orice sport: mersul pe bicicletă, înotul, fotbalul etc. Acum copilul îşi lărgeşte cercul de comunicare şi treptat devine tot mai independent.
Publicat de Grosu Mihai la Marţi, 07 august 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
După cum am văzut în articolul precedent, în primii ani de viaţă, copilul vede lumea şi învaţă despre ea prin prisma jocurilor. De asemenea, el are o nevoie continuă de a afla şi de a vorbi despre ceea ce simte.
Publicat de Grosu Mihai la Marţi, 31 iulie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Dacă încercăm să vedem lumea prin ochii unui copil de 1 an, de 5 ani sau de 13 ani putem înţelege cum gândeşte, ce simte el şi ce îl face să se comporte într-un anumit fel.
Publicat de Grosu Mihai la Marţi, 24 iulie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Plecarea părinţilor peste hotare va fi o schimbare radicală în viaţa copilului, ca şi în a dumneavoastră, dacă aţi decis să deveniţi tutorele lui. Părinţii vă încredinţează să aveţi grijă de copil pentru că vă cunosc şi cred că sunteţi o persoană cu experienţă, care poate să aibă grijă de copil. Pentru a avea o relaţie bună cu copilul ar trebui şi el "să vă aleagă".
Publicat de Grosu Mihai la Miercuri, 11 iulie 2012 în domeniul Social, 0 comentarii
Părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului şi statul, prin toate instituţiile sale, au obligaţia de a asigura drepturile copilului şi de a acţiona în interesul lui.

Articole 1 - 10 din 23Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Susținerea financiara Tabăra ”Plus Armonie” din orașul Ungheni. Strategiile Raionale de Tineret
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready