INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Bezer Corina - Blog
4 articole adăugate
Ziua Tricolorului marcată de studenții de la USM
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 22 aprilie 2015 în domeniul Cultura/Stiinţă
Dragostea pentru tricolor și pentru valorile naționale românești a determinat membrii Platformei Onoare, Demnitate și Patrie să marcheze Ziua Drapelului Republicii Moldova printr-un eveniment inedit la Universitatea de Stat din Moldova.

Astfel, pe data de 27 aprilie, începând cu ora 9.00, în fața blocului 4 al Universității, voluntarii organizației vor desfășura un tricolor imens de 15 metri lungime și 7 metri lățime pe blocul de studii, marcând astfel 25 de ani de la proclamarea oficială a tricolorului ca drapel de stat.

„Tricolorul simbolizează trecutul neamului nostru, prezentul şi viitorul, principiile democratice, tradiţia istorică a poporului nostru, prietenia şi solidaritatea într-un viitor mai bun. E de datoria fiecăruia dintre noi să marcheze această zi și să iubească simbolurile națioanale care ne reprezintă”, precizează Vlad Bilețchi, președintele Platformei Onoare, Demnitate și Patrie.

Totodată, voluntarii organizației vor împărți panglică tricoloră tuturor doritorilor și vor informa studenții și cadrul didactic cu privire la semnificația acestei zile. Imensul tricolor va flutura întreaga zi pe clădirea universității, iar în pauze studenții vor avea ocazia să asculte muzică patriotică, ce a stat la baza renașterii naționale și a tricolorului.

Conducerea universității a salutat inițiativa tinerilor, întrucât Universitatea de Stat este o instituție de învățământ cu tradiții frumoase, ce își dorește să promoveze simbolurile naționale. În anii 90,  tricolorul a devenit simbol al renaşterii naţionale, a stat la baza dreptății și a libertății. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de aceste valori pentru a trezi conștiința națională a tinerei generații ”, a menționat administrația universității.

Evenimentul face parte din Campania „Eu aleg Tricolorul, inițiată de Platforma Onoare, Demnitate și Patrie. Campania are scopul de a promova valorile naționale românești în rândurile tinerilor și de a sensibiliza populația Republicii Moldova cu privire la importanța tricolorului ca simbol al rezistenței naționale. 

Pentru mai multe detalii, accesați aici.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Bezer Corina la Sâmbătă, 22 noiembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei care simt românește să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu un steag tricolor și/sau cu un mesaj care să amintească de Basarabia și de necesitatea ReUnirii.
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 15 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Pentru prima dată în istoria universităților din Moldova, va fi organizat un eveniment de comemorare a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, acele două inimi gemene ce au stat la baza renașterii naționale a poporului român-basarabean.
Publicat de Bezer Corina la Luni, 23 iunie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” lansează în iulie 2014 o campanie de informare ce va cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova, sub genericul „Viitorul ne surâde”. Ne propunem să ajungem în peste 300 de localități dintre Prut și Nistru.Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready