INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Bezer Corina - Blog
4 articole adăugate
Cerem ReUnirea oriunde ne-am afla
Publicat de Bezer Corina la Sâmbătă, 22 noiembrie 2014 în domeniul Social
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei care simt românește să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu un steag tricolor și/sau cu un mesaj care să amintească de Basarabia și de necesitatea ReUnirii.

Astfel, coaliția unionistă adresează un apel tuturor românilor: să fie solidari și să coordoneze, în localitatea lor, o acțiune care să onoreze Ziua Marii Uniri de la 1918.

Acțiunea 2012 va sprijini toți românii care vor să marcheze Ziua Națională, oferind suportul logistic, informațional și mediatic pentru a desfășura și populariza fiecare eveniment organizat.

Ca în fiecare an, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 va fi prezentă la Alba Iulia, locul unde acum 96 de ani se consfințea unirea tuturor provinciilor istorice în cadrul aceluiași stat.
Totodată, voluntari ai Acțiunii vor desfășura activități în peste 200 de localități și instituții din România, Republica Moldova și Diaspora. Obiectivul apelului vizează creșterea numărului de activități dedicate Zilei Marii Uniri și identificarea acelor români dispuși să accepte provocarea lansată și să inițieze o acțiune în comunitatea lor.

Pe 1 decembrie, în anii trecuți, Acțiunea 2012 a promovat arborarea tricolorului pentru Unire în semn de respect față de simbolurile naționale și stabilit o tradiție din a avea un program întreg de activități solemne în Cetatea Unirii – Alba Iulia și în cea de-a doua capitală românească – Chișinău. Anul acesta, coaliția dorește extinderea activităților dedicate sărbătorii, pentru a cuprinde românii de pretutindeni.

Așadar, invităm orice român, oriunde s-ar afla, să inițieze o acțiune din cele propuse mai jos. Activitatea poate fi organizată în orice mediu: orașul/satul/universitatea/facultatea/școala/căminul tău sau la locul de muncă. Vă propunem următoarele activităţi/evenimente care pot fi organizate, dar acestea pot varia în funcţie de preferinţe:
- Arborarea unui steag tricolor pe casă/instituție;
- O horă a Unirii;
- Împărțire de panglici tricolor;
- Afișarea publică a unui banner din care să se înțeleagă că este marcată Ziua Națională. Exemplu: „Padova sărbătorește Ziua Națională a României” sau „Liceul M. Eminescu din Ungheni vrea reîntregirea Țării ca la 1 dcembrie 1918”;
- Acțiunea precedentă poate fi făcută și la intrarea în localitate/instituție;
- Intonarea publică a Imnului „Deșteaptă-te române”;
- Invitarea unei personalități să țină un discurs în fața unui public despre însemnătatea Marii Uniri;
- Lansarea unor lampioane tricolor spre cer;
- Acțiune publică după modelul „Free Hugs”, în care români îmbrățișează români de ziua lor națională;
- Participarea la evenimentele locale din România dedicate Zilei Naționale cu mesaje vizibile care îndeamnă la Unirea cu Basarabia;
- Organizarea unei dezbateri/conferințe/prelegeri/ore despre valoarea Zilei de 1 decembrie pentru națiunea română;
- Realizarea simbolică a unei hărți vii a României mari, formată din oameni care să reprezinte fiecare regiune istorică;
- O expoziție foto dedicată românismului;
- O competiție sportivă cu același scop;
- Defilarea prin localitate/instituție cu steaguri tricolor.

Fă o acțiune, tu, române, oriunde te-ai afla. Noi te ajutăm cu steaguri tricolor și cu ce mai ai nevoie. Trimite-ne filmări și/sau fotografii de la eveniment cu o scurtă descriere la adresa contact@actiunea2012.ro în seara zilei de 1 decembrie 2014, pentru că vom face o galerie pe site cu toate acțiunile zilei. Ar fi bine să fii și tu acolo!
Pentru orice informație: +37367521136, +40733696233 sau adresa de mail de mai sus.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 22 aprilie 2015 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Dragostea pentru tricolor și pentru valorile naționale românești a determinat membrii Platformei Onoare, Demnitate și Patrie să marcheze Ziua Drapelului Republicii Moldova printr-un eveniment inedit la Universitatea de Stat din Moldova.
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 15 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Pentru prima dată în istoria universităților din Moldova, va fi organizat un eveniment de comemorare a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, acele două inimi gemene ce au stat la baza renașterii naționale a poporului român-basarabean.
Publicat de Bezer Corina la Luni, 23 iunie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” lansează în iulie 2014 o campanie de informare ce va cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova, sub genericul „Viitorul ne surâde”. Ne propunem să ajungem în peste 300 de localități dintre Prut și Nistru.Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Karaoke
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready