INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Bezer Corina - Blog
4 articole adăugate
Omagiu dedicat cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 15 octombrie 2014 în domeniul Social
Pentru prima dată în istoria universităților din Moldova, va fi organizat un eveniment de comemorare a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, acele două inimi gemene ce au stat la baza renașterii naționale a poporului român-basarabean.

Pornind de la o practică frumoasă de a organiza în fiecare an zile comemorative în memoriam Ion și Doina Aldea-Teodorovici în incinta Liceului Teoretic Român-Francez “Gheorghe Asachi”, studentul Vlad Bilețchi a decis să continue această tradiție frumoasă și în cadrul Universității de Stat din Moldova, unde își face studiile în prezent.

Întrucât a simțit impactul acestor evenimente frumoase asupra propriei ființe, fiind copleșit de spirit patriotic și iubitor de neam și țară, tânărul intenționează să cultive aceleași sentimente frumoase în sufletele tinerilor și a cadrelor didactice ce activează în cadrul USM.

 Prin sinceritatea şi curajul lor, au dăruit oamenilor sentimentul de libertate şi demnitate naţională, devenind ei doi, la rândul lor, două mari simboluri ale anilor ’90. Este absolut extraordinară imaginea duetului Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Au fost mereu împreună: pe scenă, în cântec, în visele şi succesele lor. Până şi în clipa morţii...”, afirmă Vlad Bilețchi.

 

În contextul celor spuse mai sus, studentul Vlad Bilețchi, cu ajutorul altor tineri activi, va organiza pe data de 30 octombrie curent, în incinta blocului Central al USM pauze muzicale cu sonorizarea cântecelor regretaților artiști, vor dărui panglică tricoloră tuturor, îi vor informa pe toți cu privire la importanța comemorării și impactului favorabil pe care l-au avut Ion și Doina asupra trezirii conștiinței naționale și respectiv a Mișcării de Eliberare Națională. Pentru a păstra mereu vie și actuală muzica celor doi eroi – Ion și Doina Aldea-Teodorovici, organizatorii vor împărți discuri cu piesele interpreților, profesorilor și studenților care se vor manifesta prin activism și implicare în cadrul evenimentului.

Principalele piese muzicale care vor răsuna pe holurile Universității de Stat vor fi: Trei culori, Suveranitatea, Lăsați-ne în legea noastră,Maluri de Prut, Limba română, Sărut femeie mâna ta,  Balada familială, Focul din Vatră, Răsai, Siberii de Gheață, Te iubesc, Reaprindeți candela și altele. Evenimentul va culmina cu depunere de flori la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici din parcul Valea Morilor, studenții urmând să învelească bustul lor cu o frumoasă panglică tricoloră.      

Alături de studenți va fi și rectorul Universității de Stat din Moldova – Gheorghe Ciocanu, care a încurajat inițiativa tânărului. “Cu regret, unii tineri nu cunosc aportul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici la consolidarea societății noastre. Acești mari artiști merită o atitudine deosebită și un loc aparte atât în istoria țării, cât și în sufletul nostru”, susține rectorul universității. 

Organizatorul principal al evenimentului -  Vlad Bilețchi promite că îi va avea drept călăuză pe Ion și Doina Aldea-Teodorovici pe drumurile nedreptății și a greutăților. „ Să ne amintim de ei în fiecare zi, să le ascultăm cântecele şi să îi păstrăm mereu în memoria noastră ca fiind cei doi martiri ai neamului românesc”, încheie tânărul.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 22 aprilie 2015 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Dragostea pentru tricolor și pentru valorile naționale românești a determinat membrii Platformei Onoare, Demnitate și Patrie să marcheze Ziua Drapelului Republicii Moldova printr-un eveniment inedit la Universitatea de Stat din Moldova.
Publicat de Bezer Corina la Sâmbătă, 22 noiembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei care simt românește să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu un steag tricolor și/sau cu un mesaj care să amintească de Basarabia și de necesitatea ReUnirii.
Publicat de Bezer Corina la Luni, 23 iunie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” lansează în iulie 2014 o campanie de informare ce va cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova, sub genericul „Viitorul ne surâde”. Ne propunem să ajungem în peste 300 de localități dintre Prut și Nistru.Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready