INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Bezer Corina - Blog
4 articole adăugate
Tinerii Moldovei pornesc în cea mai spectaculoasă acțiune a verii
Publicat de Bezer Corina la Luni, 23 iunie 2014 în domeniul Social
Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” lansează în iulie 2014 o campanie de informare ce va cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova, sub genericul „Viitorul ne surâde”. Ne propunem să ajungem în peste 300 de localități dintre Prut și Nistru.

         Caravana „Trai mai bun” presupune deplasarea unui autocar de 50 persoane din sat în sat pe parcursul întregii luni. Cei 50 de voluntari vor fi tineri din România și Basarabia. Ei vor informa populația de la sat în privința beneficiilor pe care le pot obține cetățenii moldoveni datorită apropierii tot mai accelerate a Republicii Moldova de România. Vor asculta ce au țăranii noștri de zis în privința integrării micii noastre Moldove în România.

Printre activitățile pe care le vom desfășura în sate se numără:

-          Donație de carte românească;

-          Vizite la școlile din localități;

-          Împărțire de materiale informative;

-          Discuții cu locuitorii satelor;

-          Dialog cu autoritățile locale;

-          Vopsire și curățare fântâni, troițe;

-          Văruire copaci;

-          Curățenie în cimitirele ostașilor români;

-          Proiecții de film;

-          Alte activități sociale, informative și distracție cât cuprinde.

Prin puterea propriului exemplu, vom arăta oamenilor că se poate, că putem  schimba în bine lucrurile din jurul nostru. Cu asta începem și noi. Vom încerca sa readucem speranța într–o viață mai bună în familiile oamenilor cu care vom vorbi, în satele lor, în orașe și apoi în toată Moldova răsăriteană. Noi știm ce cale trebuie urmată pentru a aduce un trai mai bun în casele moldovenilor și, cel mai important, noi chiar vrem să schimbăm în bine viețile oamenilor, spre deosebire de politicieni – care aleargă după voturi.

Noi nu ne mai punem speranța în ce spun ei, deoarece noi credem în Tinerii Moldovei. Cei de la conducere sunt cu vorba, iar noi cu fapta. Ei se gândesc ce pot câștiga de pe urma oamenilor, noi – cum putem să–i ajutăm. Ei sunt trecutul, iar noi – viitorul ce ne surâde și speranța în ziua de mâine. Noi suntem Tinerii Moldovei, noi aducem prosperitatea în casele oamenilor noștri.

Vă prezentăm traseul seriilor:

01 – 05 iulie 2014: Chișinău – Cahul – Chișinău;

06 – 10 iulie 2014: Chișinău – Ștefan Vodă – Chișinău;

11 – 15 iulie 2014: Chișinău – Ungheni – Chișinău;

16 – 20 iulie 2014: Chișinău – Briceni – Chișinău;

21 – 25 iulie 2014: Chișinău – Soroca – Chișinău;

26 – 30 iulie 2014: Chișinău – Rezina – Chișinău.

Va fi experiența verii pentru cei care vor merge. Oameni și locuri deosebite ne așteaptă în această aventură. Alătură–te campaniei noastre aici.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 22 aprilie 2015 în domeniul Cultura/Stiinţă, 0 comentarii
Dragostea pentru tricolor și pentru valorile naționale românești a determinat membrii Platformei Onoare, Demnitate și Patrie să marcheze Ziua Drapelului Republicii Moldova printr-un eveniment inedit la Universitatea de Stat din Moldova.
Publicat de Bezer Corina la Sâmbătă, 22 noiembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei care simt românește să iasă în stradă, indiferent unde s-ar afla, cu un steag tricolor și/sau cu un mesaj care să amintească de Basarabia și de necesitatea ReUnirii.
Publicat de Bezer Corina la Miercuri, 15 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Pentru prima dată în istoria universităților din Moldova, va fi organizat un eveniment de comemorare a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, acele două inimi gemene ce au stat la baza renașterii naționale a poporului român-basarabean.Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Training în comunicare, 14-16 iunie 2011 Forumul Tinerilor din regiunea Sud a țării. Şcoala de Vară „Participarea tinerilor”, FEE
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready