INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Crasilnicov Natalia - Blog
11 articole adăugate
A doua expoziţie de artă plastică, organizată la 9 ani.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Sâmbătă, 11 aprilie 2015 în domeniul Social
Prima expoziţie a Mariei Crasilnicov, lidera grupului de iniţiativă „AVANGARD” - a organizat-o împreună cu sora mai mică, Ecaterina - pentru familia sa. La-nceput - „vizitatorii” au procurat bilete, în cadrul vernisajului au fost intervievaţi şi în final cu toţii au asistat la un program artistic, prezentaţi de Maria şi Ecaterina.

Acest firav început a inspirat-o pe Maria să elaboreze proiectul „În ospeţie la poveştile europene”  pentru a organiza o expoziţie a lucrărilor de artă plastică în cadrul liceul „Dm.Cantemir” din oraşul Cahul, unde învaţă în clasa 3-„b”, în cadrul Şcoalii Liderilor Changemakers (SLC), care la-nceputul anului 2015 - a anunțat un concurs pentru susținerea inițiativelor tinerilor cu idei originale.

Ideia proiectuluii a fost aprobată din start  de directoarea liceului, Svetlana Şerepera, oferind pentru expoziţie – aula de festivităţi a liceului.  Şi grupul de iniţiativă, format din 7 colegi de clasă cu numele “AVANGARD” – a purces la realizarea proiectului. S-a anunţat concursul, dar întretimp s-a început oformarea standurile, confecţionate de Anton Crasilnicov, tatăl liderei grupului, Maria.

Materialele necesare pentru realizarea proiectului  au fost procurate pe rând. Prima partidă a fost procurată la suma grantului - de reprezentanţii Şcolii Liderilor Changemakers (3 foi de placaj, reici 50 bucăţi, 30 foi de watman şi o cutie de guaşă). Apoi, din banii strânși din vânzarea săpunelelor şi lumânărilor decorative (confecţionate de echipa noastră) - împreună cu părinţii am procurat a doua partidă de materiale(13 bucăţi de baruri, penoplas, unghiuri de plastmas, şuruburi, silicon şi role pentru şirmă). În final, cu susţinerea  Asociaţiei Obşteşti „ARTENA” s-au procurat Diplome şi cadouri (albumuri, acuarele, guaşă, cărţi de colorat, carton, hârtie colorată, carioci, creioane colorate, cărţi cu poveşti) pentru stimularea învingătorilor concursului.

Până pe data de 25 martie – am adunat lucrările elevilor, le-am oformat (am încleiat fişe cu inscripţia Numelui autorului, vârsta, clasa). Lucrările elevilor s-au fixat pe cele 8 standuri şi s-au amplasat îm aula festivă. Expoziţia s-a prezentat juriului, format din 3 persoane: Svetlana Şerepera, Valentina Cemberji  şi Snejana  Vîlcu , care au apreciat lucrările şi au determinat locurile după 3 categorii de vârstă (elevii claselor primare, gimnazieni, liceeni).

 Expoziţia  „În ospeţie la poveştile europene” s-a deschis la 27 martie 2015, de Ziua Mondială a Teatrului, de elevii din echipa de realizare a proiectului, prin prezentarea a mini-spectacolului “Scufiţa Roşie”, după una din cele mai populare povesti din toate timpurile,  în versiunea lui Charles Perrault.

Expoziţia, în prima zi de vernisaj (27 martie) - a avut 378 vizitatori, până pe data de 7 aprilie expoziţia s-a amplasat în holul liceului şi toţi elevii, 598 elevi şi 48 pedagogi– au făcut cunoştinţă cu lucrările elevilor liceului. În activităţi a participat activ clasa noastră (21 elevi) şi 3 profesori (juriul).

Activiştii din grupul de iniţiativă “AVANGARD” î-şi doresc, ca Școla Liderilor Changemakers să-şi continuie activitatea, să participe în continuare la instruirea tinerilor cu iniţiativă  în cadrul Școlii.

Aceste activităţi au fost realizate în cadrul Școlii Liderilor Changemakers  şi au fost posibile datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Pentru mai multe informaţii privind realizarea proiectului „În ospeţie la poveştile europene”, puteţi contacta liderul Grupului de iniţiativă “AVANGARD”, Maria Crasilnicov.

Contacte:

 

Grupul de Iniţiativă

“AVANGARD”

Tel: (373299) 27617;

Mob: 0 78361516;

E-mail: artena@mail.ru

Persoana de contact: Maria Crasilnicov

 

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Crasilnicov Natalia la Marţi, 24 martie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
Инициативная группа Школы Лидеров Changemakers (SLC) дала старт проекту «В гостьях европейских сказок», с целью продвижения европейских ценностей среди школьников в Теоретическом Лицее им. «Д. Кантемира» города Кахул.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 11 februarie 2015 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
Întrunirea directorilor educativi a instituţiilor de învăţământ din localităţile din raionul Cahul din 10 februarie a.c. a dat start campaniei de promovare a valorilor europene în şcolile din raionul Cahul, în cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 11 februarie 2015 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
În cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360 – se prevede şi compania de promovare a valorilor europene în şcolile din localităţile raionului Cahul.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 04 februarie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
AO ”ARTENA” lansează proiectul “Fii demnă de numele tău – femeie!”, care are ca scop promovarea independenţei economice a femeilor vulnerabile din 7 localităţi ale raionului Cahul prin facilitarea integrării lor durabile pe piaţa forţei de muncă şi iniţierea propriilor afaceri.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 03 noiembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească ”ARTENA”, pe data de 1 noiembrie 2014, în cadrul proiectului “Tinerii abilitaţi – cuceresc viitorul” - a desfăşurat în localul Centrului pentru copiii străzii “Speranța” din Cahul - trainingul de instruire „Scrierea proiectelor si atragerea fondurilor” pentru tinerii asociaţiei cu scopul de-a obține abilități necesare pentru elaborarea unei cereri de finanțare nerambursabilă și politicii de fundraising întru atragerea fondurilor necesare realizării scopurilor și activităților a unui proiect.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 27 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească ”ARTENA”, în zilele 25-26 octombrie 2014, în cadrul proiectului “Tinerii abilitaţi – cuceresc viitorul” - a desfăşurat în localul Liceului Teoretic “Dm. Cantemir” din Cahul - trainingul de instruire „Dezvoltarea competențelor TIC” pentru tinerii asociaţiei cu scopul de-a crea tinerilor deprinderi, legate de utilizarea calculatoarelor in procese de editare text, prelucrarea informațiilor cu programe de calcul tabular şi dezvoltarea abilitatilor de comunicare pe Internet.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Sâmbătă, 18 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească „ARTENA” din oraşul Cahul - Vă oferă o șansă de dezvoltare, în cadrul asociaţiei. Dacă ești tânăr, dacă înțelegi că viitorul aparține celor puternici intelectual, dacă realizezi că poți supraviețui în viața reală doar având abilități practice, dacă vrei un viitor mai bun pentru Țară – locul tău este printre noi. Aplică doar dacă te regăsești în rândurile de mai jos. Îți vom oferi un portret robot al membrilor noștri, pentru ca tu să înțelegi cine suntem.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 13 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
AO ”ARTENA” lansează proiectul “TINERII ABILITAŢI – CUCERESC VIITORUL “, care are ca scop Sporirea capacității organizaționale și inițiativelor tineretului asociației, în cadrul programului complex privind capacitarea structurilor asociative, demarat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Moldova, care urmărește eficientizarea proceselor interne a organizațiilor și inițiativelor de tineret, dezvoltarea și fortificarea mecanismelor, instrumentelor operaționale și nu în ultimul rând buna guvernare.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Vineri, 14 martie 2014 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
AO "Artena" a vizat orfanii sociali, genericul activităţii: „Metode interactive de educaţie - premisă a dezvoltării armonioase a copilului".
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 19 februarie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Proiectul inovator de educație și dezvoltare a copiilor dezavantajați din raionul Cahul «Metode interactive de educație- premisă a dezvoltării armonioase a copilului» îl va realiza echipa organizatiei ARTENA în parteneriat cu Primaria Cahul și A.O. “AXIS”.

Articole 1 - 10 din 10Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Forumul Tinerilor din regiunea Centru
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready