INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Crasilnicov Natalia - Blog
11 articole adăugate
Copiii favorizeaza parteneriatul
Publicat de Crasilnicov Natalia la Vineri, 14 martie 2014 în domeniul Educaţie
AO "Artena" a vizat orfanii sociali, genericul activităţii: „Metode interactive de educaţie - premisă a dezvoltării armonioase a copilului".

Luna martie a demarat la Cahul cu activităţi educative în care au fost implicaţi copii de diferite vârste. Astfel, la 7 martie 2014, în incinta Centrului pentru copiii străzii „Speranţa" din or. Cahul, a demarat prima activitate din cadrul celor cinci mini-proiecte finanţate de Fundaţia Visegrad, parte a proiectului „In core of partnership" realizat de Centrul CONTACT în parteneriat cuInstitutul Independent de Drept şi Societate Civilă din Tiraspol.

Genericul activităţii: „Metode interactive de educaţie - premisă a dezvoltării armonioase a copilului", implementat de AO "Artena" a vizat orfanii sociali, implicându-i în diverse acţiuni distractive şi utile. Pentru buna lor dispoziţie reprezenanţii AO Artena au înscenat un spectacol dedicat sărbătorilor primăverii.

La eveniment au fost prezente rudele copiilor, reprezentanţii autorităţilor, mediului de afaceri şi a societăţii civile.

Tot pentru copii, organizatorii au pregătit un master class, intitulat „Meşter Faur", în producerea săpunului decorativ, integrând copii defavorizaţi în lucrări hand made. La final, copii au avut parte de o surpriză dulce.

În a doua jumătate a zilei a fost organizată o masă rotundă „Importanţa metodelor interactive de educaţie pentru dezvoltarea armonioasă a copilului". La discuţii au luat parte, reprezentanţii autorităţilor locale, viceprimarul oraşului Cahul Olga Surgicov, şeful Centrului metodic al Direcţiei de Învăţământ Cahul Valeriu Baban, directorul Centrului Speranţa Liudmila Covalenco, preşedintele AO Axis Vitalie Hotnogu şi coordonatorul de programe al Centrului CONTACT Aleona Veselovschi.

Cei prezenţi şi-au exprimat disponibilitatea de continuare a dialogului între toate autorităţile responsabile şi organizaţiile societăţii civile, atât la nivel local, cât şi naţional, pentru ca populaţia să fie informată asupra problemelor cu care se confruntă copiii vulnerabili.

Potrivit coordonatorului de programe, Aleona Veselovschi, acest proiect oferă oportunitate fiecărui copil la implicare în viaţa socială, iar angajamentul autorităţilor, dar şi al societăţii civile trebuie să ducă spre soluţionarea problemelor cu care se confruntă aceşti copii.

Proiectul este implementat cu susţinerea financiară a VISEGRAD International Fund, în cadrul proiectului "In the Core of Partnerships − V4 transition experience transfer for enhancing EaP CSOs' sustainability" implementat de Centrul CONTACT şi Institutul Independent pentru Drept şi Societate Civilă.

Pentru detalii vă rugăm să contactaţi Coordonatorul de Program al Centrului CONTACT Aleona Veselovschi, tel 23-39-48

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Crasilnicov Natalia la Sâmbătă, 11 aprilie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
Prima expoziţie a Mariei Crasilnicov, lidera grupului de iniţiativă „AVANGARD” - a organizat-o împreună cu sora mai mică, Ecaterina - pentru familia sa. La-nceput - „vizitatorii” au procurat bilete, în cadrul vernisajului au fost intervievaţi şi în final cu toţii au asistat la un program artistic, prezentaţi de Maria şi Ecaterina.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Marţi, 24 martie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
Инициативная группа Школы Лидеров Changemakers (SLC) дала старт проекту «В гостьях европейских сказок», с целью продвижения европейских ценностей среди школьников в Теоретическом Лицее им. «Д. Кантемира» города Кахул.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 11 februarie 2015 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
Întrunirea directorilor educativi a instituţiilor de învăţământ din localităţile din raionul Cahul din 10 februarie a.c. a dat start campaniei de promovare a valorilor europene în şcolile din raionul Cahul, în cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 11 februarie 2015 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
În cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360 – se prevede şi compania de promovare a valorilor europene în şcolile din localităţile raionului Cahul.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 04 februarie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
AO ”ARTENA” lansează proiectul “Fii demnă de numele tău – femeie!”, care are ca scop promovarea independenţei economice a femeilor vulnerabile din 7 localităţi ale raionului Cahul prin facilitarea integrării lor durabile pe piaţa forţei de muncă şi iniţierea propriilor afaceri.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 03 noiembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească ”ARTENA”, pe data de 1 noiembrie 2014, în cadrul proiectului “Tinerii abilitaţi – cuceresc viitorul” - a desfăşurat în localul Centrului pentru copiii străzii “Speranța” din Cahul - trainingul de instruire „Scrierea proiectelor si atragerea fondurilor” pentru tinerii asociaţiei cu scopul de-a obține abilități necesare pentru elaborarea unei cereri de finanțare nerambursabilă și politicii de fundraising întru atragerea fondurilor necesare realizării scopurilor și activităților a unui proiect.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 27 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească ”ARTENA”, în zilele 25-26 octombrie 2014, în cadrul proiectului “Tinerii abilitaţi – cuceresc viitorul” - a desfăşurat în localul Liceului Teoretic “Dm. Cantemir” din Cahul - trainingul de instruire „Dezvoltarea competențelor TIC” pentru tinerii asociaţiei cu scopul de-a crea tinerilor deprinderi, legate de utilizarea calculatoarelor in procese de editare text, prelucrarea informațiilor cu programe de calcul tabular şi dezvoltarea abilitatilor de comunicare pe Internet.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Sâmbătă, 18 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească „ARTENA” din oraşul Cahul - Vă oferă o șansă de dezvoltare, în cadrul asociaţiei. Dacă ești tânăr, dacă înțelegi că viitorul aparține celor puternici intelectual, dacă realizezi că poți supraviețui în viața reală doar având abilități practice, dacă vrei un viitor mai bun pentru Țară – locul tău este printre noi. Aplică doar dacă te regăsești în rândurile de mai jos. Îți vom oferi un portret robot al membrilor noștri, pentru ca tu să înțelegi cine suntem.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 13 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
AO ”ARTENA” lansează proiectul “TINERII ABILITAŢI – CUCERESC VIITORUL “, care are ca scop Sporirea capacității organizaționale și inițiativelor tineretului asociației, în cadrul programului complex privind capacitarea structurilor asociative, demarat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Moldova, care urmărește eficientizarea proceselor interne a organizațiilor și inițiativelor de tineret, dezvoltarea și fortificarea mecanismelor, instrumentelor operaționale și nu în ultimul rând buna guvernare.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 19 februarie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Proiectul inovator de educație și dezvoltare a copiilor dezavantajați din raionul Cahul «Metode interactive de educație- premisă a dezvoltării armonioase a copilului» îl va realiza echipa organizatiei ARTENA în parteneriat cu Primaria Cahul și A.O. “AXIS”.

Articole 1 - 10 din 10Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Training la CRT Training în comunicare, 14-16 iunie 2011 Forumul Tinerilor din regiunea Sud a țării.
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready