INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te

Crasilnicov Natalia - Blog
11 articole adăugate
În raionul Cahul se lansează un proiect inovator pentru copii dezavantajați
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 19 februarie 2014 în domeniul Social
Proiectul inovator de educație și dezvoltare a copiilor dezavantajați din raionul Cahul «Metode interactive de educație- premisă a dezvoltării armonioase a copilului» îl va realiza echipa organizatiei ARTENA în parteneriat cu Primaria Cahul și A.O. “AXIS”.

Proiectul prevede jocuri distractive, de învăţare, de cooperare etc. – și învaţă copiii să rezolve problemele cu care se confruntă, să ia decizii оn grup şi să aplaneze conflictele. Acestea, utilizate în proiectarea şi realizarea activităţilor de tip integrat, acţionează asupra modului de gândire şi de manifestare al copiilor.

Proiectul va fi realizat cu scopul promovarii activităţilor interactive de educaţie pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Valorificarea educației nonformale și integrarea socială a copiilor defavorizaţi în societate prin intermediul jocului.

În perioada februarie-iulie 2014, copiii vor fi implicați în activități interactive (distracții tematice,  concursuri, jocuri distractive cu cadouri, pictură pe față, surprize dulci ș.a), deasemenea vor lucra în ateliere (hande-made, de producere a lumânărilor, săpunului) și roadele muncii lor se vor expona în holul Palatului de Cultură, apoi vor fi cadonate bătrânilor din azilele raionului Cahul. Se vor organiza ieșiri la natură, care prevăd o odihnă activă, însoțită de deprinderea unor experiențe de viață.

Prin proiect ne propunem să reintegrăm social copiii, aflați în situaţii de risc, a copiilor din familii social-vulnerabile, prevenind instituţionalizarea, abandonului parental şi şcolar prin atragerea copiilor în activități interactive interesante.”, a declarat Natalia Crasilnicov, președintele AO „ARTENA”.

“Interactivul prin folosirea liberă a jocului, promovează dezvoltarea autonomiei şi a educaţiei copilului, şi atunci cînd vorbim despre educaţie, o înţelegem aşa cum a văzut-o Socrate: „A educa nu înseamnă a umple un vas, ci a alimenta o flacără””, susține Andriana Ivanișin, coordonatorul proiectului.

Proiectul va începe cu un program de instruire a 15 voluntari, care vor fi implicați în procesul organizării și petrecerii activitaților, preconizate în cadrul proiectului. Va lucra atelierul “Meșter faur”, se vor organiza distracții tematice, de atenția copiilor beneficiari ai proiectului, se vor bucura bătrinii din azilurile raionului Cahul pentru care se va pregăti un program artistic cu înmânarea cadourilor, confecționate în orele de lucru  a atelierelor.

 Înființată ca o organizatie non-profit, în 2011, AO ARTENA  contribuie la dezvoltarea continuă a societății prin participare, informare, educare şi gestiunea programelor de dezvoltare social-economică.

Proiectul «Metode interactive de educatie- premisă a dezvoltării armonioase a copilului», va fi implementat cu susţinerea financiară a VISEGRAD International Fund, în cadrul proiectului “In the Core of Partnerships V4 transition experience transfer for enhancing EaP CSOs' sustainability  implementat  de Centrul CONTACT şi Institutul Independent pentru Drept şi Societate Civilă.

 

Contacte:

AO ARTENA

Or.Cahul, str. Ștefan cel Mare nr.17 / 36

Republica Moldova, MD-3900

Tel: (373299) 27617, 25435

E-mail: artena@mail.ru

Persoana de contact: Natalia Crasilnicov, tel: 078361516

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Arhiva autorului
Publicat de Crasilnicov Natalia la Sâmbătă, 11 aprilie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
Prima expoziţie a Mariei Crasilnicov, lidera grupului de iniţiativă „AVANGARD” - a organizat-o împreună cu sora mai mică, Ecaterina - pentru familia sa. La-nceput - „vizitatorii” au procurat bilete, în cadrul vernisajului au fost intervievaţi şi în final cu toţii au asistat la un program artistic, prezentaţi de Maria şi Ecaterina.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Marţi, 24 martie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
Инициативная группа Школы Лидеров Changemakers (SLC) дала старт проекту «В гостьях европейских сказок», с целью продвижения европейских ценностей среди школьников в Теоретическом Лицее им. «Д. Кантемира» города Кахул.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 11 februarie 2015 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
Întrunirea directorilor educativi a instituţiilor de învăţământ din localităţile din raionul Cahul din 10 februarie a.c. a dat start campaniei de promovare a valorilor europene în şcolile din raionul Cahul, în cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 11 februarie 2015 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
În cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360 – se prevede şi compania de promovare a valorilor europene în şcolile din localităţile raionului Cahul.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Miercuri, 04 februarie 2015 în domeniul Social, 0 comentarii
AO ”ARTENA” lansează proiectul “Fii demnă de numele tău – femeie!”, care are ca scop promovarea independenţei economice a femeilor vulnerabile din 7 localităţi ale raionului Cahul prin facilitarea integrării lor durabile pe piaţa forţei de muncă şi iniţierea propriilor afaceri.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 03 noiembrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească ”ARTENA”, pe data de 1 noiembrie 2014, în cadrul proiectului “Tinerii abilitaţi – cuceresc viitorul” - a desfăşurat în localul Centrului pentru copiii străzii “Speranța” din Cahul - trainingul de instruire „Scrierea proiectelor si atragerea fondurilor” pentru tinerii asociaţiei cu scopul de-a obține abilități necesare pentru elaborarea unei cereri de finanțare nerambursabilă și politicii de fundraising întru atragerea fondurilor necesare realizării scopurilor și activităților a unui proiect.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 27 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească ”ARTENA”, în zilele 25-26 octombrie 2014, în cadrul proiectului “Tinerii abilitaţi – cuceresc viitorul” - a desfăşurat în localul Liceului Teoretic “Dm. Cantemir” din Cahul - trainingul de instruire „Dezvoltarea competențelor TIC” pentru tinerii asociaţiei cu scopul de-a crea tinerilor deprinderi, legate de utilizarea calculatoarelor in procese de editare text, prelucrarea informațiilor cu programe de calcul tabular şi dezvoltarea abilitatilor de comunicare pe Internet.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Sâmbătă, 18 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
Asociaţia Obştească „ARTENA” din oraşul Cahul - Vă oferă o șansă de dezvoltare, în cadrul asociaţiei. Dacă ești tânăr, dacă înțelegi că viitorul aparține celor puternici intelectual, dacă realizezi că poți supraviețui în viața reală doar având abilități practice, dacă vrei un viitor mai bun pentru Țară – locul tău este printre noi. Aplică doar dacă te regăsești în rândurile de mai jos. Îți vom oferi un portret robot al membrilor noștri, pentru ca tu să înțelegi cine suntem.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Luni, 13 octombrie 2014 în domeniul Social, 0 comentarii
AO ”ARTENA” lansează proiectul “TINERII ABILITAŢI – CUCERESC VIITORUL “, care are ca scop Sporirea capacității organizaționale și inițiativelor tineretului asociației, în cadrul programului complex privind capacitarea structurilor asociative, demarat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului din Moldova, care urmărește eficientizarea proceselor interne a organizațiilor și inițiativelor de tineret, dezvoltarea și fortificarea mecanismelor, instrumentelor operaționale și nu în ultimul rând buna guvernare.
Publicat de Crasilnicov Natalia la Vineri, 14 martie 2014 în domeniul Educaţie, 0 comentarii
AO "Artena" a vizat orfanii sociali, genericul activităţii: „Metode interactive de educaţie - premisă a dezvoltării armonioase a copilului".

Articole 1 - 10 din 10Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Şcoala de Vară „Participarea tinerilor”, FEE Cel mai cel mai harnic grup de la Forumul Tinerilo Colectare de fonduri pentru lucrări de renovare
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready