INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Doina Crăciun: Nu voi renunţa la voluntariat niciodată
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’.
O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.

Cînd ai început să te implicit în activităţi civice?

Am început să mă implic în activităţi civice de la vârsta de 16 ani. Profesoara de chimie din liceu a fost cea care m-a provocat şi m-a inspitrat ea mă ghida în tot ceea ce fac.

Mai întîi am început să particip la concursuri din domeniul chimiei si ecologiei. Apoi am devenit membru a Consiliului Municipal al Copiilor aici am început să particip la diverse activităţi, inclusive şi de voluntariat.

Totuşi rolul esenţial în dezvoltarea mea ca activist civic la jucat Şcoala Curajului, proiectul Hyde Park, acest proiect mi-a răsturnat lumea cu capul în jos, lucru de care nu-mi pare absolute rău pentru ca m-a învăţat să lupt pentru adevăr şi dreptate. A fost o şcoală bună, de care îmi voi aminti toată viaţa mea pentru ca m-a molipsit de neastâmpăr în sensul bun al cuvântului.

Actualmente unde faci voluntariat?

Prietenii imi spun ca m-am născut să fiu voluntară , iar colegii de la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Viaţă’’, asociaţie în care activez deja de un an, mă ia-u peste picior numindu-mă TDV-istă.

Actualmente ocup postul voluntar  de Coordonator Program Voluntaria TDV si Asistent Logistică la ,,Tineri& Liberi’’. Primisem invitaţia de a face voluntariat la TDV acum un an de la fost coordonatoare în urma participării la’’ Săptămîna Sănătăţii’’- 2012 pe care am desfăşurat-o la Vadul lui Vodă. Acceptasem cu toate ca cunoşteam puţin despre acest domeniu, însă aveam undeva în mine clădită ideea de altruism care aştepta doar momentul oportun pentru a înflori în toată splendoarea. Am învăţat enorm de mult din TDV, în special, pentru că această asociaţie este o şcoală a viitorilor activişti, a oamenilor harnici şi plini de voinţă pentru a schimba lumea spre bine prin ei însăşi.

Cu ce te ocupi la Asociaţia Tinerii pentru Dreptul la Viaţă?

Sunt activităţi multe şi interesante. Mai întîi de toate sunt un prieten mai mare ai celor peste 25 de voluntari, însă ne considerăm egali fiindcă suntem colegi ai ascociaţiei, mulţi dintre ei fiind cu 2-3 ani mai mari decât mine. Eevenimentele şi proiectele la care participăm au drept scop de a încuraja câtă mai multă lume să înceapă activitatea de voluntariat, să ajute copiii, bătrânii, să sădească pomii, să ducă un mod de viaţă sănătos,etc.

TDV-ul este platforma care oferă posibilitatea de a fi activi  şi de a pune mâna proprie la construirea viitorului.

Ce înseamnă voluntariatul pentru tine?

Voluntariatul a devenit un stil de viaţă  fără de care cred ca m-aş îmbolnăvi. Este felul meu în care mă exprim ca cetăţean. Voluntariatul m-a ajutat să cresc ca om, datorită voluntariatului am devenit mai sociabilă, plină de viaţă lucruri care m-au ajutat să ma regăsesc.

După ore mergeam fuguliţa la TDV pentru ca aici mă simţeam apreciată şi valorificată.

Nici nu am băgat de seamă când TDV a devemit casa mea.

Voluntariatul nu are limite şi statute social, datorită voluntariatului întâlneşti oameni buni cu inimă mare, de aceea voluntariatul trebuie sa fie practicati de toţi fără exceptie. În mod special voluntariatul contribuie la deyvoltarea personală, a tinerilor care fac schimb de experienţă şi dobândesc noi abilităţi.

Pe lână voluntariat ce mai faci?

Îmi plac multe lucruri însă nu le pot cuprinde în calendarul meu, dar pe lângă voluntariat mă mulţumesc să desenez câte  ceva, să scriu versuri.

Am mai participat şi la diverse concursuri ,traininguri, seminare, am obţinut şi unele realizări de care sunt mândră în special locul întîi la olimpiada de istorie, etapa sector şi călătoria de studio în Stasbourg, Franţa la Youth Assembly 2012 în cadrul Forumului Democraţiei Mmondiale.

Ce-ţi doreşi să realizezi pe viitor?

Ţinta mea de azi este să devin un bun specialist în domeniul istoriei pentru care mă strădui să muncesc la facultate. De la alte vise sau planuri de viitor ma tem.. las timpul sa le aşeze pe toate la timpul lor. 

După ce mottou mergi în viaţă?

‘’Niciodată să nu renunţi’’.

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!
Publicat de Iuliana Mămăligă la Joi, 08 august 2013, 0 comentarii
Avem tineri activi şi frumoşi care demonstrează că ei tot au un aport la schimbarea societăţii. Pentru cei care nu cred în vorbele scrise anterior, vreau să vă demonstrez că vă înşelaţi. V-o prezint pe Daniela David, cea care la vârsta ei a reuşit să realizeze nişte lucruri uimitoare şi totul datorită voluntariatului şi implicării civice. Proaspătă absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, Daniela în continuare se ocupă de o serie de activităţi menite să demonstreze că tinerii au glas în societate.

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Şcoala de Vară „Participarea tinerilor”, FEE Training în comunicare, 14-16 iunie 2011
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready