INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
TIMPUL.MD | Valentin Malaneţchi a adus Marele Premiu de la Tulcea
Publicat de Igor Guzun la Miercuri, 06 iunie 2012
Valentin Malaneţchi, elev în clasa a X-a la Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chişinău, a câştigat recent Marele Premiu în cadrul Concursului Internaţional de Interpretare „George Georgescu”, ediţia a XX-a, desfăşurat de curând la Tulcea, scrie Timpul.md.

Valentin Malaneţchi s-a născut în anul 1995 la Chişinău. De mic, studiază pianul.

Din anul 2007 ia lecţii de pian de la profesoara sa Tatiana Sviridov, maestru în arte. A participat la cursuri de măiestrie pianistică organizate de Walter Krafft, Csiky Boldiszsar (România), Serghei Covalenco (Moldova). În vara anului 2011 a urmat un curs de master-class la Astona International Summer Music Academy (Elveţia), avându-i ca profesori pe John York (Marea Britanie) şi François Killian (Franţa). A evoluat pe scene din Republica Moldova, România, Ucraina şi Elveţia.

A cunoscut succesul de la cea mai mică vârstă. În 2005 a fost apreciat cu Premiul II la Concursul de Interpretare Instrumentală şi Arte Vizuale, ediţia a XIII-a, de la Sighetu-Marmaţiei. Au urmat apoi, în 2006, Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare „Marţian Negrea”, ediţia a VIII-a, şi Premiul III la Concursul Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”, ediţia a XII-a, ambele evenimente având loc la Ploieşti. În acelaşi an, a fost menţionat cu Premiul II la Concursul Internaţional al Tinerilor Interpreţi „Prima”, ediţia I, de la Odesa, Ucraina.

De această dată, tânărul pianist a avut onoarea să primească Premiul cel Mare chiar din mâna Ioanei Georgescu-Răileanu, fiica dirijorului George Georgescu. La actuala ediţie au participat 280 de instrumentişti şi 15 formaţii de muzică de cameră din România, Republica Moldova, Ucraina şi Austria. Concursul s-a impus atât prin numărul şi valoarea participanţilor, cât şi prin modul de organizare. De-a lungul anilor, juriul concursului a reunit nume sonore ale muzicii româneşti precum: Vladimir Orlof, Octavian Lazăr Cosma, Dan Buciu, Şerban Dimitrie Soreanu, Grigore Constantinescu, Gheorghe Zamfir, Monica Noveanu, Gabriel Croitoru, Gheorghe Oprea, Delia Pavlovici, Corneliu Solovăstru, Maria Toronciuc, Vasile Ţugui, Eleonora Enăchescu.

Conform tradiţiei, Marele Premiu este oferit din partea familiei Georgescu. Laureatului i se mai oferă Diploma şi Trofeul concursului, pe care la ediţia recentă l-a reprezentat bustul distinsului muzician român, patronul spiritual al competiţiei.

Nu este pentru prima dată când Valentin participa la concursul de la Tulcea şi este menţionat de juriu. În anul 2010, el a câştigat Premiul I, la ediţia a XVIII-a a aceleiaşi competiţii. Tânărul pianist din R. Moldova a reuşit să se afirme şi la alte concursuri naţionale şi internaţionale de prestigiu. În 2011 el s-a învrednicit de Premiul I la Concursul Internaţional „Craiova-Piano”, ediţia a V-a. Anterior, în 2010, a obţinut Premiul I şi la Concursul Internaţional de Pian şi Compoziţie „Carl Filtsch”, ediţia a XV-a, de la Sibiu.

Un articol de: Irina Papuc | TIMPUL.MD

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Iarna Forumul Tinerilor din regiunea Sud a țării. Training la CRT
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready