INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Jurnalista voluntară
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 18 ianuarie 2012
Faceţi cunoştinţă! Ea este Marina Damaschin, stundentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. Este o tînără dinamică, activă în tot ceea ce face. Pasiunea pentru jurnalism şi-a dezvoltat-o prin colaborarea ei la revistele pentru copii şi tineret „NOI” şi „Florile Dalbe” unde publica diverse creaţii proprii. Ca orice tînăr activ, Marina a făcut voluntariat, pe care îl continuă cu drag şi acum, în anii de studenţie.

 

Primele mele activităţi ca voluntar au început încă în timpul сând îmi făceam studiile la liceu. Ţin minte că eram prin clasa a şaptea, când directorul-adjunct al liceului a intrat în clasă şi ne-a anunţat că în cadrul liceului se organizează un Consiliu al Copiilor şi Tinerilor şi ne-a întrebat cine dinte noi doreşte să participe. Am ridicat mâna fără să mai gândesc mult , cu toate  că nu prea ştiam cu ce-i asta. Atunci, au început primele mele activităţi de voluntar.Îmi amintesc chiar că am început cu colectarea banilor pentru a  un elev căruia trebuia să i se facă operaţie la inimă.Pentru mine activismul civic înseamnă să fac ceva  pentru cei din jurul meu. Să fac aceasta din suflet, fără să aştept vreo recompensă.Eu asociez această noţiune cu o datorie pentru localitatea mea, pentru semeni, pentru societate.

Campania despre care ai menţionat în introducerea acestui material, a fost un examen la facultate, la modulul Campania Socială. Eu  cu colegele mele trebuia să alegem o temă şi să lansăm o campanie. La început am cam ezitat, pentru că nu eram sigure că ne va reuşi. De multe ori   am  schimat tema, ne gândeam să facem o camapanie în care să promovăm modul sănătos de viaţă sau altceva. Dar , totuşi până la urmă  am lansat campania "Dăruieşte de Crăciun o carte, copiilor lăsaţi deoparte", în care ne-am propus să adunăm cărţi pentru orfelinatul „Preafericitul Iosif”. Ne-a reuşit! Am făcut un lucru foarte bun pentru aceşti copii. Să vedeţi câte zâmbete am văzut în ochii lor când am fost să le ducem cărţile .Suntem bucuroase că am reuşit să implicăm multă lume în această campanie. Mulţumim tuturor care au contribuit cu cîte o carte  pentru aceşti copii, în special revistei pentru copii „Florile Dalbe”, care au dăruit  o colecţie de reviste şi au promis şi un abonament pentru anul 2012.

Colaborarea cu revistele Noi şi Florile Dalbe a însemnat pentru mine întrega copilărie şi adolescenţă. Eram înebunită după cuvânt şi poezie.Am căpătat o experienţă ce-mi va fi de ajutor toată viaţa. De fapt, datorită colaborării cu acesete reviste am şi venit la Facultatea de Jurnalism, pentru că după absolvirea liceului nici nu ştiam unde să mă duc...Toţi îmi spuneau- păi tu, dacă scrii la „NOI” , trebuie să te duci la jurnalism!Doresc să mulţumesc  celor de la „NOI” şi „Florile Dalbe” , colaborarea cu ei mi-a îndeplinit un mare vis- acela de a-mi vedea poeziile  pe paginila unei reviste.  Vreau foarte mult să  scot o carte cu versurile mele, aceasta  la fel datorită colaboră rii cu aceste reviste.

Am mai participat la acţiuni de voluntariat când eram la Soroca.  Împreună cu câţiva colegi am făcut lucrări de curăţenie la unii bătrâni din localitatea mea, la fel am participat la acţiuni de colectare de fonduri pentru copiii din familii vulnerabile. Mi-am dorit foarte mult să devin membru al echipei „Hai Moldova” şi iată că  sunt nou membru al acestei echipe. La fel am devenit şi membru al reţelei ştiri locale. Îmi pare rău că am lăsat multe  activităţi şi nu am participat. A  fost o perioadă când am fost foarte dezamăgită şi nu prea mă implicam. 

Doresc tuturor tinerilor din Republica Moldova în primul rând multă încredere în forţele proprii, mult succes la studii şi în activităţile ce le desfăşoară. Şi ţineţi minte - noi suntem forţa Moldovei, trebuie să ne implicăm. Fie ca 2012 să le aducă tutror împliniri şi prosperare.

 

 

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Forumul Tinerilor din regiunea Nord a țării.
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready