INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Jurnalism+Oratorie: binomul Danielei Caraiman
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 10 ianuarie 2012
Domniţa despre care scriu astăzi , o pot asocia cu gingăşia întruchipată. O fire veselă, altruistă, mereu cu tendinţe de perfecţionare şi de cucerire a celor mai înalte culmi, o fac să fie una dintre cele mai active tinere din ţară. Are multe pasiuni şi ocupaţii, plus la toate este studenta anului I a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. În două vorbe: Daniela Caraiman!

 

 

În   Clubul Oratorilor

Îi place să scrie, să compună,  să realizeze emisiuni radio. Face oratorie şi voluntariat. Daniela este o persoană care iubeşte să aibă ziua plină de evenimente.De trei ani participă la Clubul Oratorilor unde în fiecare duminică la orele 17:00 , în cadrul clubului, sunt prezentate diverse discursuri. „China şi ceaiul” „1 aprilie” „Bine aţi venit în lumea sărbătorilor” etc sunt temele discursurilor prezentate de Daniela. „De fiecare dată abordam o ţinută vestimentară diferită, în funcţie de tema discursului. Aveam chiar şi elemente de recuzită! Pentru acest fapt, am obţinut premiul  pentru Cea mai potrivită vestimentaţie scenică  în cadrul Zilei Oratorului organizată de Clubul Oratorilor” menţionează tînăra. În 2011 în cadrul primei ediţii a concursului naţionalt de oratorie, Daniela a fost în calitate de mentor, ea instruind 10 tineri participanţi.

 De’ale jurnalismului!

Fiind studentă la jurnalism, Daniela a acceptat fără prea multe dubii  propunerea de a se alătura echipei primei reviste naţionale studenţeşti NEXT. Scrie mai mult din domeniul culturii, unul drag ei. Ea  depune suflet în tot cee ce scrie, nu doar la revistă, dar şi la cel mai mare site al societăţii civile civic.md unde promovează voluntariatul. Printre personalităţile  intervievate de Daniela este şi gimnasta olimpică Andreea Răducanu, omul de televiziune  Virgil Ianţu etc.  Mai scrie şi despre sănătate şi frumuseţe , realizează emisiuni pentru tineri la Radio Moldova.  O tînără speranţă a jurnalismului autohton în devenire!

Frumoasă şi erudită

Ca un jurnalist ce se respectă., Daniela citeşte foarte mult. Şi nu doar din curricula universitară, dar şi cărţi din afara ei. Şi asta pentru că este o participantă activă a emisiunei „Erudit Cafe” de la postul Naţional de televiziune. Spune că aici a întîlnit oameni de la care a învăţat o sumedenie de lucruri noi. Fiind un joc intelectual,  Daniela are şansa de aşi dezvolta orizontul de cultură generală.

 Fiind o tînără carismatică, ea a obţinut premil Miss Facebook, organizat de o revistă mondenă din Moldova. Tot pentru frumuseţea ei, a fost desemnată „Fata saptămînii” de o publicaţie autohtonă.

Rămîne însă cu picioarele pe pămînt, aşa cum a fost mereu. Se pregăteşte intens de examenele de la facultate, iar noi nu putem decît să îi urăm baftă !

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Înălțare Forumul Tinerilor din regiunea Centru
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready