INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Viaţa mea e un proiect, o Românie şi un seminar...
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 08 ianuarie 2012
O cunosc pe Elena din anul I de facultate. Eram în grupe paralele, dar la orele de cursuri comune mai vorbeam şi noi , ca între studenţi. Ne-am împrietenit cînd am devenit colege de „suferinţă” şi de odaie, în celebrul cămin 6, al USM. Elena, prin dinamismul ei şi prin flerul ei de masterandă la Jurnalism se implică în tot felul de evenimente şi acţiuni dedicate tinerilor.

 

 

 

 Încă de cînd era elevă la LT „Boris Dînga” din Criuleni, oraşul ei natal, tînăra participa la concursuri de dezbateri, organizate de Liga de Dezbateri Preuniversitare, prezenta concerte şcolare şi raionale, fapte ce au îndrumat-o spre Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM.

 

 Conferinţe şi cenacluri 

 

 Viaţa de student  a fost animată încă în anul I de facultate prin participarea la o conferinţă dedicată Presei Naţionale din Basarabia, unde a obţinut menţiune. În anul trei de facultate, a obţinut locul II la Conferinţa Ştiinţifică dedicată studenţilor din ultimul an, tot în cadrul Facultăţii de Jurnalism. Participarea în cadrul cenaclului „Fără nume” organizat de celebrul autor al manualelor de Limbă şi Literatură Română, prof. Constantin Şchiopu , i-a adus invitaţia de a participa la Tabăra de vară „ARC”  din Sulina, România,organizată de Departamentul Românilor de Pretudindeni.

 

 Proiecte, proiecte!

 

„Human Rights on Screen”  şi „Free2create” proiecte finanţate de Ministerul de Externe  şi Ambasada Germaniei în Republica Moldova, sunt printre participările de top ale Elenei, în materie de voluntariat şi drepturile omului. Tot la capitolul voluntariat este şi Diploma de participare din cadrul Festivalului Naţional „Jos Pălăria în Faţa Voluntarilor” ediţia a IX-a, secţiunea eseu.

Din respect pentru valorile române, Elena a fost promotoarea evenimentului de depunere a florilor la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, în memoria Leonidei Lari. Prin intermediul mesajului promovat pe  reţelele de socializare, mai mulţi tineri au participat la  evenimentul respectiv. „ A fost ceva cutremurător. Spiritul românesc  a mai pierdut o petală din floarea patriotismului. Am crezut că va fi un omagiu simplu  dar sincer, adus celei care a dorit unirea Basarabiei cu România ” menţionează tînăra.

 A fost prezentatoarea concertului din noiembrie 2011, dedicat memoriei soţilor Teodorovici, a promovat proiectul „Cultura română în viziunea tinerilor români din Republica Moldova şi Nordul Bucovinei" cu susţinerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi Guvernul României.  Pentru participarea în cadrul training-ului „UE vine la tine acasă”, Elena a avut şansa să interacţioneze cu jurnaliştii TVR Gabi Giurgiu şi Angela Avram, cu Tudor Cojocariu, preşedintele  Clubului Liberal pentru Republica Moldova din Bucureşti, România. „A fost o experienţă nouă şi utilă. Interacţiunea cu jurnaliştii de la TVR 1 mi-a  adus cunoştinţe noi despre UE şi jurnalismul European” spune Elena.

 

În loc de Post Scriptum

Elena speră ca anul 2012 să îi aducă mai multe participări la diverse evenimente şi seminare dedicate tinerilor pentru că, aşa cum menţionează chiar ea : „Participarea aduce cu sine socializare şi experienţă, două momente esenţiale pentru un viitor jurnalist”. Speră într-o carieră în televiziune, iar acum munceşte pentru aşi realiza visul. Baftă!

 

 

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Forumul Tinerilor din regiunea Sud a țării. Expozitia Eco-Verde
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready