INTRĂ ÎN CONT
Utilizator
Parolă

Ai uitat parola?
Înregistrează-te
Istorii de succes
Basarabenii din Londra vor construi un Centru pentru copiii cu dizabilităţi din Republica Moldova, anunță Adevărul-Moldova
Publicat de Tineri.md la Joi, 04 august 2011
Sâmbăta viitoare, în localul Malt House din capitala Marii Britanii, va avea loc o recepție cu strângere de fonduri pentru construcția unui centru pentru micuții cu nevoi speciale din ţara noastră. Acţiunea vine după ce „Adevărul" a scris că un grup de chișinăuieni a încercat să împiedice amenajarea edificiului, ca sa nu fie „deranjaţi" de prezenţa acestor copii în cartierul lor.

Adevărul-Moldova, 3 august 2011, 09:23 |  Autor: Stela Dănilă

Revoltaţi, dar şi dezamăgiţi de gestul de intoleranţă, mai mulţi moldoveni din Marea Britanie au venit cu iniţiativa de a „repara" ruşinoasa întâmplare. Susţinuţi de fundaţia ChildAid, precum şi de scriitorul Tony Hawks, autorul cărţii „Tenis cu moldoveni", oamenii vor să dea o mână de ajutor campaniei de colectare de fonduri, organizând o recepţie de caritate cu şampanie.


„Ideea mi-a venit în urma unei întâlniri cu Tony Hawks, când am hotărât împreună să ne mobilizăm. Evenimentul va fi deschis pentru toţi doritorii, iar intrarea se va face contra unei donaţii simbolice de zece lire sterline", ne-a spus Lori Coreţchi, care va avea grijă de tot mersul recepţiei. La doar câteva zile de la lansarea invitaţiei, peste 30 de persoane au confirmat participarea la petrecere, printre ei şi mai mulţi britanici. „Am fost plăcut surprinsă de receptivitatea oamenilor, colegilor şi prietenilor de-aici, care au început să doneze bani imediat cum au aflat de iniţiativa noastră. Ştim că lumea se hotărăşte mai cu seamă înainte de ziua evenimentului, aşa că aşteptăm cel puţin să dublăm numărul participanţilor", a mai adăugat organizatoarea.


Şi pe pagina unei reţele de socializare, unde a fost plasat anunţul, au răspuns pozitiv câteva zeci de oameni cu suflet mare. Chiar dacă sunt departe de casă, aceştia au postat mesaje de încurajare, spunând că îşi vor lua familiile şi vor merge la reuniune. „Deşi ne-am planificat o călătorie la mare în weekend-ul viitor, voi face şi imposibilul să vin. Dacă nu, voi lua parte cu o mică donaţie", a scris Tamara Şchiopu, stabilită în Regatul Unit.

CĂTĂLIN JOSAN VA FACE ATMOSFERĂ

Invitatul special al serii va fi îndrăgitul artist Cătălin Josan, care a acceptat imediat propunerea de a participa la eveniment. Tânărul solist, conaţionalul nostru, s-a oferit voluntar şi a promis că va face seara şi mai frumoasă, susţinând un recital cu cele mai bune piese ale sale. „Nu e prima dată când mă implic în acte de caritate, dacă pot şi am timp, nu ezit să fac un lucru bun. Va fi o seară deosebită, vom bea o cupă de şampanie, vom cânta, şi, cel mai important, vom face mai multe licitaţii ca să reuşim să adunăm bani pentru construcţia edificiului de la Chişinău", a mărturisit Cătălin. În afară de concerte de caritate, cântăreţul a mai participat anterior la mai multe emisiuni şi proiecte televizate, printre care „Dansez pentru tine", „Serviţi, vă rog" sau „Aruncat din tren", orientate inclusiv spre strângeri de fonduri.

Evenimentul va avea loc la pub-ul Malt House din Londra, pe 13 august. Fondurile colectate vor fi destinate organizaţiei ChildAid şi centrului Hipocrates.

Hawks, îndrăgostit de Moldova

Tony Hawks, căruia i se datorează într-o mare măsură iniţiativa actului de caritate, este un scriitor și regizor britanic. În 1998, a ajuns pentru prima dată în Republica Moldova, ţară despre care nu știa nimic, dar pe care a îndrăgit-o imediat. Cartea „Tenis cu moldoveni" a devenit bestseller în Marea Britanie şi una dintre puţinele surse din care oamenii din Regatul Unit au aflat ceva despre ţara noastră. O parte din veniturile obţinute din vânzarea cărţii a fost donată pentru deschiderea centrului „Hippocrates" pentru copiii cu handicap din familiile social-vulnerabile.

sursa: Adevărul-Moldova

Comentează

Pentru a putea semna comentarii trebuie sa fiţi logat!
Utilizator

Parolă


Alte articole
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 10 decembrie 2014, 0 comentarii
Sâmbăta de 6 decembrie a fost petrecută într-un mod frumos de fetele echipei LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy. Într-o atmosferă prietenoasă şi sinceră, participantele s-au inspirat din povestea de viaţă a jurnalistei Rodica Ciorănică.
Publicat de Vasile Maxim la Luni, 23 iunie 2014, 0 comentarii
Adevărata generozitate către viitor rezidă în ai da o șansă în prezent, spunea Celebrul Albert Camus. Vineri, 20 Iunie, pentru doisprezece tineri, ,,șansa viitorului”, s-a numit proiectul implimentat de ,,URMA ta”, ,,Implicarea tinerilor în promovarea jurnalismului comunitar”.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de IrinaG la Marţi, 15 aprilie 2014, 0 comentarii
Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină.Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Duminică, 12 ianuarie 2014, 0 comentarii
Am cunoscut-o pe Elena la un seminar dedicat jurnalismului civic. M-a impresionat curajul ei şi voinţa de a se implica la acest seminar. Faptul că se deplasează cu un căruţ, nu o deosebeşte cu nimic de semenii ei. Din contra, este o fire activă, implicată la AO “Motivaţie” . Recent, numele ei a apărut în rândul altor tineri activi din ţara noastră, care au demonstrat că succesul nu cunoaşte limite şi bariere. Despre activităţile în care este implicată dar şi despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din RM, am discutat cu Elena în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 0 comentarii
Olga Cârnaț este absolventă a Facultății de Drept, USM. Din păcate însă, ea nu poate să își exercite profesia de jurist din motiv că multe instanțe nu oferă condiții de acces ale persoanelor cu dizabilități în incinta lor. Olga, fiind dependentă de căruțul cu rotile, spune că anume acesta și este motivul pentru care nu poate să profeseze. Dar, în ciuda acestor obstacole, tânăra crează tablouri și bijuterii hand made, lucrările sale fiind expuse în multe țări din Occident.
Publicat de Mihaela Josan la Duminică, 29 septembrie 2013, 0 comentarii
Pe Doina Crăciun o tânără de 19 ani din comuna Budeşti, studentă la USM Facultatea de Istorie şi Filosofie am cunoscut-o la Asociaţia ‘’Tinerii pentru Dreptul la Viaţă’’. O fire ambiţioasă, puternică, dornică de a cunoaşte multe lucruri noi şi interesante Doina este o studentă şi o voluntară de nota zece.
Publicat de Dogotari Tudor la Vineri, 13 septembrie 2013, 0 comentarii
afacere cu ovine
Publicat de Iuliana Mămăligă la Miercuri, 14 august 2013, 0 comentarii
Natalia Munteanu este o tânără activă, atât în lumea virtuală dar şi în cea reală. Este bloggeriţă, participă la diverse evenimente destinate celor cu pagini personale şi nu doar. Dar, ca un tânăr activ ce se respectă, ea face şi voluntariat pentru că e conştientă de beneficiile acestuia. Care sunt ele, aflaţi în materialul de mai jos.
Publicat de Iuliana Mămăligă la Marţi, 13 august 2013, 0 comentarii
Ana Îndoitu este o domnişoară din Anenii Noi pe care am cunoscut-o de la diferite activităţi dedicate tinerilor. O fire energică şi ambiţioasă, ea a reuşit să realizeze o mulţime de lucruri frumoase dedicate semenilor ei, atât din ţară cât şi în afara ei. În materialul de mai jos, o să aflaţi despre ce credea ea că înseamnă a fi tânăr activ, cum e să faci voluntariat la tine acasă dar şi în alte ţări, de ce tinerii trebuie să se implice mai activ în viaţa comunitară dar şi alte lucruri interesante, demne de a fi exemplu pentru toţi cei care vor să facă o schimbare în viaţa lor!

Articole 1 - 10 din 55Fundaţia Est-Europeană Moldova


IMAGINI DIN GALERIA FOTO ...
Forumul Tinerilor din regiunea Centru
PAGINA ÎN SUS

Copyright © 2011-2012  Fundatia Est-Europeana
Acest site este realizat în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova” implementat de Fundaţia Est-Europeană cu suportul financiar acordat de Departamentul de Stat al Statelor Unite prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Informatia de pe site nu reprezinta neaparat punctul de vedere al donatorilor | Concept & Conţinut - Aurelia Guzun | Design & Programare de Andrei Madan      ipv6 ready